Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η “Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία” καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το νέο νομοθετικό πραξικόπημα”

Δελτίο τύπου από την “Παρέμβαση για την Λαμία” σχετικά με την τροπολογία Βορίδη που κατατέθηκε 17/1/2923 στη Βουλή για το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων Θεοδωρικάκου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετήσει χθες ενάντια στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθετικές παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου και Βορίδη για την συγκρότηση και τις αρμοδιότητες των Οικονομικών Επιτροπών, αποτελεί κορυφαίο θέμα Δημοκρατίας και Συνταγματικής τάξης.

Αποτελεί στην πραγματικότητα ένα νέο, χειρότερο πραξικόπημα καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η άποψη της περί “κυβερνησιμότητας” είναι νομικά ισχυρότερη από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η “Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία” καταγγέλλει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το νέο νομοθετικό πραξικόπημα που αποδεικνύει την αντιδημοκρατική αντίληψη του συνόλου της κυβέρνησης και όχι μόνο των υπουργών Θεοδωρικάκου και Βορίδη.
• Η τροπολογία αυτή είναι σαφώς αντισυνταγματική.
• Φανερώνει τον αυταρχισμό και τη βαθιά περιφρόνηση προς το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς τόσο της Κυβέρνησης όσο και του κ. Βορίδη προσωπικά.
• Είναι προσβλητική για όλους ανεξαιρέτως τους αιρετούς των οποίων τη νοημοσύνη υποβαθμίζει με τις μεθοδεύσεις αυτές.
• Διαιωνίζει τα προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ αφού είναι σίγουρο ότι και αυτή η τροπολογία θα κριθεί εκ νέου αντισυνταγματική
Καλούμε:
1. Όλα τα Δημοκρατικά πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν έντονα και να μην επιτρέψουν στη κυβέρνηση να παραβιάσει για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα και την απόφαση του ΣτΕ.
2. Τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όλους τους Αιρετούς της Αυτοδιοίκησης να αντιδράσουμε και να μην νομιμοποιήσουμε τη νέα πραξικοπηματική νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.
3. Τα μέλη των δημοτικών και περιφερειακών Συμβουλίων να καταγγείλουν με ψηφίσματα τους την νομοθέτηση αυτή και να ζητήσουν να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από την απόφαση του ΣτΕ βάσει του ν.4555/2018 για την εκλογή των μελών των επιτροπών και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τα δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Καμένων Βούρλων

Ενημερωθείτε για τις νέες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων Προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *