Κυριακή , 4 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα: Ημερίδα με θέμα “Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, μια καταστρεπτική ασθένεια που απειλεί με αφανισμό τα πλατάνια της Φθιώτιδας”

Ο Δήμος Μακρακώμης την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 διοργανώνει  Ημερίδα με θέμα : Μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, μια καταστρεπτική ασθένεια που απειλεί με αφανισμό τα πλατάνια της Φθιώτιδας.

Την τελευταία εικοσαετία μία καταστρεπτική ασθένεια, το μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η ασθένεια προκαλείται από το μύκητα Ceratocystis platani, που έχει εισαχθεί στην Ευρώπη από Βόρεια Αμερική.

Το παθογόνο έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές, νεκρώνοντας χιλιάδες δένδρα σε παραποτάμιες συστάδες πλατάνου σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Η ασθένεια απειλεί με αφανισμό το παρόχθιο πλατανοδάσος στον ποταμό Σπερχειό, όπου φύονται εκατοντάδες χιλιάδες δένδρων πλατάνου. Επίσης, η ασθένεια έχει νεκρώσει πολλά δένδρα πλατάνου σε κατοικημένες περιοχές, σε πλατείες δρόμους και χώρους αναψυχής.

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στους τρόπους αντιμετώπισης της ασθένειας και ιδιαίτερα στα μέτρα πρόληψης, για να αποφύγουμε τη διάδοση του παθογόνου σε νέες περιοχές και στην προστασία πολύτιμων δένδρων σε κατοικημένες περιοχές.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η σταρ της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον θα κυκλοφορήσει ένα ροκ άλμπουμ το φθινόπωρο του 2023

Η 76χρονη τραγουδίστρια αναφέρθηκε στα σχέδιά της, κατά τη διάρκεια επεισοδίου του «The Tonight Show» …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *