Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Καταγγελία βόμβα από Κ. Μητσοτάκη: Έπεσα θύμα συνακροάσεων, εγώ η σύζυγος και η κόρη μου, επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα (LIVE)

Στην αντεπίθεση για το σοβαρό θέμα των υποκλοπών,  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  με αποκάλυψη – βόμβα

Σφοδρότατη αναμένεται να είναι η σύγκρουση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το ζήτημα των παρακολουθήσεων που έχει ανεβάσει το «θερμόμετρο» της έντασης στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Καταγγελία «βόμβα» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι είχε πέσει και ο ίδιος, όπως και η σύζυγος και η κόρη του θύμα συνακροάσεων επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν» ανέφερε ο πρωθυπουργός απαντώντας.

Καταγράφει το dikaiologitika.gr:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν έμαθα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη παραδέχθηκα ότι ήταν λάθος

«Παίρνω το λόγο στη σημερινή συζήτηση που διεξήχθη με πολύ μεγάλη ταχύτητα με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε λύσεις τα όποια κενά εντοπίζονται σε κρίσιμες λειτουργίες των κρατικών δομών. Χρειάζεται εθνική ευθύνη όπως κάθε θέμα που αφορά την εθνική ασφάλεια. Να αναζητήσουμε συγκλήσεις στο θέμα που δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς. Γι αυτό άλλωστε υποδέχθηκα με αυτοκριτική τα όσα συνέβησαν με τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. Όταν το έμαθα παραδέχθηκα ότι ήταν λάθος. Απάντησα με αλλαγές προσώπων στην ΕΥΠ και τη γγ του Πρωθυπουργού. Δέχθηκα αμέσως η υπόθεση να έρθει στην Ολομέλεια και συμφώνησα να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή με εισήγηση της μειοψηφίας. Καλά κάνετε σήμερα και το αξιοποιείτε το δικαίωμα που σας δώσαμε. Κατέθεσα τέσσερις τομές αλλαγών για να διαμορφώσουμε νέα πραγματικότητα στις μυστικές υπηρεσίες. Καμία πρωτοβουλία μας όμως δεν μπορεί να υπονομεύσει το έργο τους. Πρέπει να βελτιώσει και όχι να βαλτώσει τη δράση της. Είναι η υπηρεσία που συντέλεσαι να μας βρει έτοιμους η μαζική μεταναστευτική εισβολή που επιχειρήθηκε στον Έβρο. Εξιχνιάζονται σοβαρά ποινικά εγκλήματα. Η ΕΥΠ έχει μόνιμο και διεθνές μέτωπο με την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία».

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται σε λεπτή γραμμή. Η αναγκαία μυστικότητα μπορεί να οδηγήσει σε αυθαιρεσίες. Όπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παγκοσμίως παράνομα λογισμικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα που η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της ελευθερίας και της ασφάλειας. Η μάχη δεν είναι ελληνική. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή ελέγχου των τηλεπικοινωνιών. Υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι παρακολούθησης. Τα περιγράφει η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απαντώντας στον Παπαδημούλη που παρουσίασε το θέμα ως ελληνική ιδιαιτερότητα. Υπάρχει και η εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας που παρακολουθούσε βουλευτές της. Ανακαλύφθηκε ότι είχε παγιδευτεί το τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού, δεν δημιουργήθηκε όμως πολιτειακή κρίση. Πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους, ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας άκουγαν επί πρωθυπουργίας Τσίπρα.

Η υπόθεση Ανδρουλάκη ανέδειξε ένα σοβαρό κενό στο πρωτόκολλο. Η διαδικασία τηρήθηκε με έγκριση της εισαγγελέως όπως ορίζει η διάταξη που ψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρακολούθηση όμως αφορούσε ένα προβεβλημμένο πολιτικό. Η ΕΥΠ έπρεπε να είχε τα κατάλληλα φίλτρα και να δείξει άλλα αντανακλαστικά. Ήταν νόμιμη αλλά πολιτικά μη αποδεκτή. Αυτή είναι και η ουσία της απόφασής μας μέχρι να καταλήξουμε σε πιο δραστικές λύσεις στο να προσθέσουμε δεύτερο εισαγγελέα προκειμένου να εγκριθεί η νομιμότητα κάθε νόμιμης επισύνδεσης.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την υπόθεσή του καθώς τα στοιχεία αυ΄τα δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν. Η κυβέρνηση συμφώνησε αμέσως για όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη. Η υπόθεση αυτή ερευνάται από ακέραιο εισαγγελέα αντί κάποιοι να τον στοχοποιούν για να αποκομίσουν κέρδη. Όσο για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης επισύνδεσης. Αν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να την αμφισβητεί τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρω¨παϊκά δικαστήρια. Τα παραπάνω βοηθούν όποιον θέλει να δει με νηφαλιότητα τα πράγματα. Βεβαίως υπάρχει ανάγκη για διαφάνεια. Στο όνομα αυτής όμως δεν θα γίνουν φειγ βολάν τα αρχεία μιας μυστικής υπηρεσίας.

Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να προστατεύονται με αυξημένο φίλτρο προστασίας, όχι όμως να διαχωρίζονται και να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο. Αν πιστεύετε και συμφωνείτε με την άποψη Βενιζέλου ότι επί της αρχής κανείς βουλευτής δεν μπορεί να παρακολουθείται να βγείτε να το πείτε ανοιχτά. Αλλά σκεφτείτε πως εξαρθρώθηκε η Χρυσή Αυγή. Ένα μικρό σύνολο επισυνδέσεων πραγματοποιούνται από την ΕΥΠ, οι υπόλοιπες από άλλες υπηρεσίες. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι πρακτόρων, είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή Δημοκρατία. Γι αυτό έχει τη δύναμη να βλέπει τις ελλείψεις της και να τις καλύπτει με πραγματικές τομές. Η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει αλλαγές στον τ΄ρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ».

Πηγή: dikaiologitika.gr

 

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα αρνείται όλα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ισχυρίζονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντ. Τονίζουν ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *