Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δήμου Λαμιέων – Τι συνέβη και τι απαντά η Δημοτική Αρχή

Σάλος προκλήθηκε με  κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών για οφειλές στον Δήμο Λαμιέων – Μεγάλη αναστάτωση σε πολλούς δημότες 

Περί των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών λαμιωτών λόγω οφειλών στον Δήμο Λαμιεών κάνει αναφορά ο Δήμος Λαμιέων και σημειώνει ότι αυτό που ισχύει είναι ότι “οι ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη οφειλών και αναγκαστική κατάσχεση λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δημοτικού ταμία.”

Τελικά δόθηκε λύση με την άρση όλων των κατασχέσεων.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης 15/12/2022 έκανε παρέμβαση ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου – μιλώντας σε γνωστό  τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό- αναφέροντας την εν λόγω κατάσταση, που του έχει μεταφερθεί για τις κατασχέσεις, και έκανε  λόγο για “απαράδεκτη κατάσταση” και για τακτικές “εκμετάλλευσης”.

Τι αναφέρει ο Δήμος Λαμιέων αναλυτικά: 

“Αναφορικά με τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δήμου Λαμίας, έχουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη οφειλών και αναγκαστική κατάσχεση λογαριασμών για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δημοτικού ταμία.

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου και του αρμοδίου αντιδημάρχου, η δημοτική ταμίας του Δήμου Λαμιέων προχώρησε στις διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και αναγκαστικής κατάσχεσης για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο.

Ο Δήμαρχος αμέσως μόλις ενημερώθηκε και κάνοντας χρήση διατάξεων που σχετίζονται με τη διατήρηση της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε συνδυασμό με σχετική νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έδωσε αυθημερόν, ρητή εγγραφή εντολή στη δημοτική ταμία, ζητώντας την συνολική άρση των κατασχέσεων.

Μετά τη έγγραφη εντολή, η δημοτική ταμίας, προέβη σε συνολική άρση όλων των κατασχέσεων.

Επομένως, καμία κατάσχεση για κανένα οφειλέτη του Δήμου δεν βρίσκεται σε ισχύ. Με έγγραφη εντολή του Δημάρχου όλα τα υπηρεσιακά έγγραφα έχουν ανακληθεί και το ζήτημα ήδη έχει επιλυθεί συνολικά.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ.

Στο Λουτράκι του νομού Πέλλας και 13 km δυτικά της Αριδαίας βρίσκονται oι μεταλλικές πηγές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *