Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κατατέθηκε ελλιπής ο φάκελος για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα, Μαρτυρική πόλη – Γιατί;;;

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Μακρακώμης με Δελτίο Τύπου στις 21/12/2023, κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο φάκελος του τεκμηριωτικού υλικού για την αναγνώριση της Κοινότητας Σπερχειάδας ως «Μαρτυρική Πόλη», την Τρίτη 19/12/2023.

Εντύπωση προκαλεί, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/10/2023 αποφάσισαν την κατάθεση του φακέλου, με μόνη παρέμβαση ενός Τοπικού Συμβούλου της Κοινότητας Σπερχειάδας ο οποίος ζήτησε ο φάκελος να περάσει και από την Κοινότητα Σπερχειάδας για γνωμοδότηση και αν χρειάζεται κάποια συμπλήρωση να γίνει. Τονίζεται ότι ο συγκεκριμένος Τοπικός Σύμβουλος είναι αυτός που έχει κάνει την πρόταση για να διεκδικήσει η Σπερχειάδα να χαρακτηριστεί Μαρτυρική Πόλη, έχει πλούσιο υλικό το οποίο δεν του ζητήθηκε από κανένα μέλος της σχετικής Επιτροπής ενώ γνώριζαν.

Ακολούθησε ένσταση του Τοπικού Συμβούλου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όπως επίσης κατέθεσε αίτηση  να του δοθεί ο φάκελος προς μελέτη ως προς το περιεχόμενο του και αν χρειάζεται να συμπληρωθεί, όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης ότι προβλέπεται..

Τελικά ο εν λόγω φάκελος ύστερα από πολλά, ήρθε στα χέρια του την Παρασκευή 15/12/2023, με την προϋπόθεση να τον επιστρέψει στις 18/12/2023. Όπως και έγινε, επίσης με πολλές επισημάνσεις στην επιστολή του που τόνισε ότι είναι ελλιπής ο φάκελος και διαθέτει υλικό που μπορεί να προσκομίσει. Για λόγους  όμως υγείας αλλά και γιορτών, υποσχέθηκε ότι θα το παραδώσει, μέσα με τέλη Ιανουαρίου 2024.

Απάντηση μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί αν θέλουν το υλικό του Τοπικού Συμβούλου. Τώρα βλέπουμε ότι ο φάκελος τελικά κατατέθηκε αρμοδίως στο Υπουργείο. Τι θα γίνει λοιπόν με το υλικό αυτό του Τοπικού Συμβούλου; Ο Τοπικός Σύμβουλος όπως υποσχέθηκε, θα το καταθέσει το υλικό και ελπίζουμε έως τότε να μην έχει συνεδριάσει η Επιτροπή,  και τον απορρίψει επειδή είναι ελλιπής…..

Αν ο φάκελος είχε δοθεί από την στιγμή που τον ζήτησε ο Τοπικός Σύμβουλος (  Αρ. Πρωτ. 36982/12767 – Παραλαβή 2/11/2023),  μέχρι τέλος Νοεμβρίου ο φάκελος θα ήταν πλήρης με το υλικό που θα έδινε ο Τοπικός σύμβουλος….

Το μοναδικό κίνητρο για να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική πόλη είναι ο παλιός ερειπωμένος Άγιος Νικόλαος, πλέον μνημείο της Αρχαιολογίας που θυμίζει την ναζιστική θηριωδία.
Γιατί τόση βιασύνη να παραδοθεί ο φάκελος μέσα στις γιορτές , ενώ εδώ και σχεδόν τριάμισι χρόνια από την κατάθεση της πρότασης ( 8/7/2020 , Αρ. Πρωτ. 8928/6395) στην ουσία ήταν σε αδράνεια… Η πρόταση πέρασε από Τοπικό Συμβούλιο Σπερχειάδας μετά από ένα χρόνο τον Μάιο του 2021 και μετά πάλι από ένα χρόνο, το 2022 αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Μακρακώμης.

Το ζητούμενο είναι να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα Μαρτυρική Πόλη, «δικαιώνοντας» την ιστορία της.

 

Δείτε τι αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο Δήμος Μακρακώμης:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 κατατέθηκε επίσημα ο φάκελος του τεκμηριωτικού υλικού για την αναγνώριση της Κοινότητας Σπερχειάδας ως «Μαρτυρική Πόλη» , στο Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Διοικητικής υποστήριξης – Τμήμα Ποιότητας και Εθιμοτυπίας.

Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και κατατεθεί, θα εξετασθούν από την αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να χαρακτηρισθεί η Κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης του Νομού Φθιώτιδας, ως «Μαρτυρική Πόλη» με Προεδρικό Διάταγμα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 

Η Σπερχειάδα διεκδικεί να χαρακτηριστεί ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΛΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βίντεο – ντοκουμέντα με τους τρομοκράτες να βάζουν τη βόμβα σε τράπεζα – Έδιωξαν περαστικούς λίγο πριν την έκρηξη

Στο φως έρχονται νέα ντοκουμέντα από το χτύπημα σε τράπεζα στα Πετράλωνα. Πρόκειται για τρία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *