Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΚΚΕ Κ.Ο. Αταλάντης για την προστασία της Υγείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Σε μια περίοδο που όλοι προειδοποιούν για ένα τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών, συνεχίζει την εγκληματική πολιτική της ανακύκλωσης προσωπικού και των μπαλωμάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Μετά τον “ανεύθυνο λαό” που δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε “ήρωες” γιατροί δια στόματος Κοντοζαμάνη. Θέλει πραγματικό θράσος όταν από τον περασμένο Φλεβάρη έως και σήμερα αγνοεί προκλητικά όλα τα αιτήματα για ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων, των ΚΥ, των ΠΙ σε μέσα και προσωπικό.

Πριν ακόμα στεγνώσουν τα τηλεοπτικά δάκρυα του υπουργού υγείας φάνηκε πόσο στηρίζει τα νοσοκομεία και τους εργαζόμενους. Μετά την μετατροπή σε νοσοκομεία μιας νόσου τώρα έχουμε την μετατροπή τους σε εμβολιαστικά κέντρα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης δραστηριοποιούνται βιομηχανίες (χημικές, τροφίμων, μετάλλου) αλυσίδες super market. Θα έπρεπε λοιπόν από την αρχή της πανδημίας να γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ (μέχρι τώρα αυτά πραγματοποιούνται μόνο όταν προκύψει κάποιο κρούσμα σε εργασιακό χώρο) αλλά και συνολικότερα να παίρνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρούμε και στους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες του τόπου μας, όσο και στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του Δήμου όπου τεράστιες είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Την ίδια στιγμή ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό στο ΚΥ Αταλάντης είναι πολλές και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες γιατρών αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό, αποδυναμώθηκε ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια της πανδημίας όταν γιατροί και νοσηλευτές που κάλυπταν εφημερίες κλήθηκαν να στελεχώσουν το ΚΥ Καμένων Βούρλων που εγκαινιάσθηκε για τρίτη φορά και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αντί να στελεχωθεί η ΠΦΥ με το απαραίτητο προσωπικό, πληροφορούμαστε ότι και Κέντρα Υγείας όπως της Αταλάντης, που περιλαμβάνονταν στον εμβολιαστικό σχεδιασμό δεν θα προχωρήσουν στην διαδικασία εμβολιασμού των κατοίκων της περιοχής. Μέχρι στιγμής οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι καλούνται να εμβολιαστούν στο ΚΥ Καμένων Βούρλων και στο Νοσοκομείο της Λειβαδιάς.

Ο αναγκαίος και απαραίτητος μαζικός εμβολιασμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι κυβερνητικές παλινωδίες υπονομεύουν την διαδικασία εμβολιασμού, και δημιουργούν εύλογη ανησυχία στο λαό.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί και να παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του λαού της περιοχής μας για την στήριξη και θωράκιση του ΚΥ Αταλάντης αλλά και του Νοσοκομείου Λαμίας στο οποίο συνεχίζουν να υπάρχουν τουλάχιστον 20 ελλείψεις σε γιατρούς και 70 σε νοσηλευτές με βάση οργανογράμματα για συνθήκες προ πανδημίας. Εδώ και καιρό μάλιστα μεταφέρουν γιατρούς και νοσηλευτές από άλλες κλινικές του νοσοκομείου στη μονάδα covid αποδυναμώνοντάς τες ακόμη περισσότερο .Ταυτόχρονα έχουν πάει πίσω μια σειρά θεραπείες και χειρουργεία, απαραίτητα όμως για τον λαό της περιοχής μας.

Διεκδικούμε:

  1. Κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΚΥ Αταλάντης και στο Νοσοκομείο Λαμίας.
  2. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  3. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.
  4. Ενίσχυση των σχολείων του Δήμου Λοκρών με προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και 15 μαθητές ανά τμήμα. Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών και επαναλαμβανόμενα τεστ σε δασκάλους και μαθητές. Περισσότερα δρομολόγια για τους μαθητές ώστε να μην στοιβάζονται κατά τη μεταφορά τους στις σχολικές μονάδες της Αταλάντης.
  5. Άμεσα να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο το ΚΥ Αταλάντης όπως έχει οριστεί εξασφαλίζοντας την στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό. Ειδική μέριμνα να υπάρξει για τον εμβολιασμό υπέργηρων και κατάκοιτων που δε μπορούν να μετακινηθούν.

 

Αταλάντη 24/01/21

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Κλειστά τα σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και την Παρασκευή 10/2

Η ενημέρωση από τον Δήμο Λαμιέων: Με σχετική απόφαση του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *