Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Κραυγή αγωνίας των μελισσοκόμων Εύβοιας – Ζητούν αποζημιώσεις και έργα

Στο πλευρό των κατοίκων του Πλατανιστού βρίσκεται ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου

Το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου ” Δημήτρης Ρήγας 2004″, στέκεται στο πλευρό τους και προέβη σε ανακοίνωση.
Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, το ΔΣ του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου “Δημήτρης Ρήγας 2004”, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του έγινε, να λάβει μέρος στη γενική – λαϊκή συνέλευση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία ομάδας κατοίκων του Πλατανιστού.
Τα θέματα συζήτησης που αναπτύχθηκαν σχετίζονται με τα προβλήματα της περιοχής και συγκεκριμένα: την καταστροφική επέλαση των ομίλων αιολικής ενέργειας και τα αδιευκρίνιστα ανταποδοτικά τέλη, το κακής ποιότητας οδικό δίκτυο, το δίκτυο ύδρευσης του οικισμού “Καστρί”, τα επικίνδυνα, για πρόκληση πυρκαγιάς, εναέρια καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούλιο 2023, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον Πλατανιστό και την ευρύτερη περιοχή. Συγχρόνως τονίστηκε η ανάγκη αποκατάστασης της περιοχής από την
πυρκαγιά και προστασίας από τις επερχόμενες πλημμύρες του χειμώνα. Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη ενεργειών για την άμεση αποζημίωση, στο 100%, των ζημιών από την πυρκαγιά προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις, τους κατοίκους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους, που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται μέσα στις τρεις ημέρες της πυρκαγιάς.
Οι μελισσοκόμοι που είτε ζούμε, είτε διατηρούμε τα μελισσοκομεία μας στην περιοχή, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια πρόβλημα και τις ίδιες δυσκολίες με τους κατοίκους του Πλατανιστού και των γύρω χωριών. Πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία και την κοινή δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε ό,τι πραγματικά μας αξίζει ώστε να προστατέψουμε τη ζωή και την περιουσία μας.
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου «Δημήτρης Ρήγας 2004», εκπροσωπήθηκε από την προέδρο Αθανασίου Ευαγγελία, τον αντιπροέδρο Σταμπέλο Κυριάκο και το μέλος του ΔΣ Παπαθεοδώρου Γιώργο, οι οποίοι χαιρέτισαν την κίνηση των κατοίκων του Πλατανιστού και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Συλλόγου μας στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των κοινών δίκαιων αιτημάτων .

EVIMA TEAM

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Για μετωπική με τη χρεοκοπία οδεύει η Hellenic Train

– Ζητά άμεση αποπληρωμή οφειλών από το κράτος Σε δεινή κατάσταση έχει περιέλθει η Hellenic …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *