Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκινά η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα

Κατατέθηκε στη Βουλή  την Δευτέρα 29/4/2024 η σχετική τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας.

 

Η νέα ρύθμιση για την τμηματική καταβολή των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να εφαρμοστεί από την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ανάμεσα σε άλλες προβλέψεις της τροπολογίας.

Έτσι, όπως αναφέρει το  newsit.gr,  προβλέπεται η παράταση της ειδικής διάταξης, για μια μόνο φορά εντός του 2024, για τη δυνατότητα άρσης της ακινησίας επιβατικού οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος και κατ’ ελάχιστον την καταβολή των τελών ενός μήνα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, όσοι οδηγοί έχουν καταθέσει πινακίδες, θα μπορέσουν να βγάλουν το αυτοκίνητο στον δρόμο, κατ’ αναλογία με τους μήνες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όχημα.

Δηλαδή, για να τεθεί το αυτοκίνητο σε κίνηση για ένα μήνα, θα πρέπει να πληρωθεί το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2024, να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους αυτού και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

8 συλλήψεις σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Εύβοιας για ναρκωτικά

Οκτώ (8) άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο, εκ των οποίων οι πέντε ημεδαποί και οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *