Σε κύκλο διαρκών αυξήσεων στην τιμή των καυσίμων έχει εισέλθει η χώρα.
Παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν ότι έως την ερχόμενη Δευτέρα θα καταγράφονται διαρκείς ανατιμήσεις στα πρατήρια καυσίμων με βάση την κίνηση της τιμής του πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα.
Η ανοδική αυτή κίνηση των τιμών έχει αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα και ήδη έχει οδηγήσει την απλή αμόλυβδη, για παράδειγμα, από 1,98 στα 2,044 το λίτρο. Βεβαίως τα μεγέθη αυτά αφορούν την Αθήνα και στην επαρχία οι τιμές είναι ακόμη ακριβότερες.
Το κόστος μετακίνησης είναι πλέον πρόβλημα για όλους. Ιδιώτες οδηγοί αλλά και επαγγελματίες «κόβουν» από αλλού για να αντισταθμίσουν τις απώλειες.
Παράλληλα, κυρίως οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να προτιμούν τα μέσα μαζικής μεταφορές για να πάνε στη δουλειά τους, υπό την προϋπόθεση να τους βολεύουν.
_________________
Πηγή: zougla.gr
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας


