Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εργασιών αποκατάστασης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

Η Γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου.

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εργασιών αποκατάστασης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων και γι’ αυτό βρέθηκε στο σημείο ο αν. καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Κων. Κατάκαλος.

Όπως ανέφερε «η μελέτη ενίσχυσης της προέντασης έχει εγκριθεί και ξεκινούν οι εργασίες των τεχνικών συνεργείων».

Ήδη τεχνικά συνεργεία βρίσκονται στην γέφυρα και οργανώνουν την έναρξη των εργασιών που σύμφωνα με τον καθηγητή θα διαρκέσουν περί τις τρεις εβδομάδες. Όπως εξήγησε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους «θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες φορτίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όλα έχουν γίνει καλά και στην συνέχεια θα ανάψει το πράσινο φως για την συνολική αποκατάσταση της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα έως 40 τόνων».

Ο κ. Κατάκαλος υπογράμμισε ότι στόχος είναι «η γέφυρα να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν προ της απαγόρευσης και στην συνέχεια του περιορισμού της κυκλοφορίας από ΙΧ και φορτηγά οχήματα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοπικής ενίσχυσης του προβόλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα θα ακολουθήσει ο συνολικός έλεγχος της Γέφυρας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι αλλά σημεία που χρήζουν τεχνικής αποκατάστασης.

Η Γέφυρα των Σερβίων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα της χώρας μετά από αυτή του Ρίου και κατασκευάστηκε το 1975 όταν η ΔΕΗ κατασκεύασε το φράγμα Πολυφύτου, δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας. Στις 17 Μαρτίου 2023 για λόγους ασφαλείας, απαγορεύθηκε η διέλευση παντός οχήματος από την γέφυρα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης στους προβόλους της και ενίσχυσης της με νέους χαλύβδινους τένοντες. Τους τελευταίους δύο μήνες με την ρύθμιση φαναριών επιτρέπεται η κυκλοφορία των ΙΧ ενώ απαγορεύεται η διέλευση φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

www.naftemporiki.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται για δεύτερη τετραετία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τη Ν.Δ.»

  Αναφορικά με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *