Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία – Δ. Κουτσούμπας: “Το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του”

Η ομιλία του Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα στο STAR Forum 2023

Στη Λαμία βρέθηκε σήμερα 31/3/2023 ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ και πραγματοποίησε ομιλία στο STAR FORUM 2023.

 

Η ομιλία του κ. Κουτσούμπα:

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να ξεκινήσω κάπως διαφορετικά τη σημερινή μου παρέμβαση, εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Όμως η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, καθώς σήμερα σε λίγη ώρα, αποχαιρετάμε έναν πολύτιμο σύντροφο και φίλο, τον Τάσο, τον Χρονά που έφυγε προχθές από τη ζωή, ο οποίος για πολλές δεκαετίες, από όποιο μετερίζι -είτε ως γιατρός στο Νοσοκομείο και διευθυντής της ακτινολογικής κλινικής είτε ως δημοτικός σύμβουλος Λαμίας είτε ως περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς είτε ως στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής για πολλά χρόνια, γνωστός στη Φθιώτιδα και σε όλη την περιοχή της Στερεάς- πρόσφερε στον εργαζόμενο λαό μέσα από όλες αυτές τις ιδιότητες, στην νεολαία, πρόσφερε την επιστημοσύνη του, τις γνώσεις του, την αγωνιστικότητά του, για να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους για να υπερασπιστεί το δίκιο του αγώνα του λαού μας και της περιοχής μας για μια καλύτερη κοινωνία. Να του ευχηθούμε και από αυτό το βήμα του σπουδαίου συνεδρίου που διοργανώνετε, καλό ταξίδι!

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων λειτουργίας του Star Κεντρικής Ελλάδας θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους σας, σε όλους τους εργαζόμενους του σταθμού της περιοχής μας, τις θερμές ευχές του ΚΚΕ για καλή συνέχεια, με υγεία και δύναμη στις προσπάθειές σας.

Για το ΚΚΕ η ενημέρωση αποτελεί βασικό λαϊκό δικαίωμα και σε αυτήν η περιφερειακή τηλεόραση μπορεί να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο, τόσο στο να εντοπίζει και να αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στην περιφέρεια, όσο και στην προβολή των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων στους πολλούς και σημαντικούς εργασιακούς χώρους και κλάδους της περιοχής, των βιοπαλαιστών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, των νέων που σπουδάζουν στα πανεπιστημιακά τμήματα ή βρίσκονται ακόμα στο σχολείο.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΚΚΕ, διαχρονικά, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων, των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ, ώστε χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς να μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση του λαού μας για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν, στην περιφέρεια και σε όλη την χώρα.

Φυσικά, η πρωτοβουλία σας για τη διοργάνωση αυτού του πολύ ενδιαφέροντος Συνεδρίου συνέπεσε με τη προχθεσινή ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Μια ανακοίνωση την οποία ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας ή σταθερότητας”, λέγοντας ότι “σταθερότητα” θα εξασφαλίσει η αυτοδυναμία του κόμματός του.

Την έζησε, βέβαια, στο πετσί του ο λαός μας αυτή τη σταθερότητα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και με την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ενεργειακή κρίση και με την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του.

Όλα αυτά, όσο και αν η κυβέρνηση της ΝΔ τα ονομάζει με βολικό τρόπο “εισαγόμενα”, είναι άμεσα αποτελέσματα μιας πολιτικής, στην οποία, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν υλοποιήσει “με τα μπούνια”.

Το ίδιο δίλημμα σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές κι από τα υπόλοιπα κόμματα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, σταθερότητα σημαίνει η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την οποία ονομάζει “προοδευτική” με συμμετοχή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη “για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”, όπως λένε.

Βλέπετε, τη σταθερότητα στο αποκρουστικό σύστημα που ζούμε, μπορεί να την προσφέρει η κάθε είδους σοσιαλδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται όμως για σταθερότητα και ασφάλεια για το λαό. Μάλιστα, αυτήν τη σταθερότητα και τη βοήθεια στο σύστημα που δίνουν αυτά τα κόμματα, την ζηλεύουν τελευταία ακόμα και κάποια γαλλικά περιοδικά, τα οποία μάλιστα όπως είδατε, έγραψαν “πού θα βρούμε έναν Τσίπρα να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χωρίς να ανοίξει ρουθούνι”…

Το αναφέρω μιας και ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στην καλή γαλλική προφορά μου από αυτό εδώ το βήμα προχθές, αν και νομίζω ότι, σε αντίθεση με τα όσα του καταλογίζει η ΝΔ, και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τι έγραψε το περιοδικό και γι’ αυτό ακριβώς υπερηφανεύεται που το περιοδικό τον αποκάλεσε “καλό μεταρρυθμιστή”, γδάρτη των συνταξιούχων. Παρότι τον ειρωνευόταν, προφανώς για τον ίδιον, αυτό αποτελεί έπαινο.

Ακούμε και τον κ. Ανδρουλάκη τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν θα το επαναλάβει και εδώ, να προτείνει τη δική του λύση υπέρ της σταθερότητας, που είναι μια συγκυβέρνηση είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, απλά με κάποιο άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργό εκτός από τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα.

Είναι ίσως η πιο αποκαλυπτική πρόταση, γιατί αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν να πάνε με όλους, αφού, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, τους ενώνει η συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα, στη στρατηγική κατεύθυνση που θα καθορίσει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική και της επόμενης κυβέρνησης. Γιατί, δυστυχώς όλοι τσουλάνε στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, με άλλους μηχανοδηγούς και σταθμάρχες ο καθένας, αλλά πάνω στην ίδια αντιλαϊκή ρότα, γι’αυτό και συνεχώς εκτροχιάζουν τα τρένα ή τα οδηγούν σε θανατηφόρες συγκρούσεις.

Σήμερα, αυτή η κοινή πάνω κάτω κατεύθυνση, εκφράζεται με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την “απελευθέρωση” της ενέργειας, των σιδηροδρόμων, του νερού, με τους επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με την επίθεση στις λαϊκές κατοικίες για να στηριχθούν οι τράπεζες, σε μια περίοδο μάλιστα που κυοφορείται νέα καπιταλιστική κρίση και πολλά άλλα ακόμη…

Για αυτό και όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή ανοχή του λαού σε μια πολιτική, που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμη περισσότερη αστάθεια κι ανασφάλεια για τον ίδιο το λαό, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες. Και αυτό αποτυπώνεται και στα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό και τη νεολαία της περιοχής, τα οποία, φυσικά, συνδέονται και καθορίζονται από τις γενικότερες πολιτικές που ακολουθούνται.

Μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού και την προεκλογική φιέστα που στήθηκε με την αρωγή της Περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, φαίνεται πως ο λαός τη περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα δισεκατομμύρια που διαφημίστηκαν στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Οι επενδύσεις που παρουσιάστηκαν, είναι επί της ουσίας έργα που δεν έρχονται να ικανοποιήσουν τις δικές του ανάγκες, αλλά να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

– Τέτοια “επένδυση” είναι η παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ σε επιχειρηματικό όμιλο των ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούλα, κάνοντας το δικαίωμα στην πρόσβαση στις ιαματικές πηγές πανάκριβο εμπόρευμα. Το ΚΚΕ μόλις πριν έναν μήνα παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στα Καμένα Βούρλα, ολοκληρωμένη πρόταση που βρίσκεται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και εξασφαλίζει την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών προς όφελος του λαού μας.

– Τέτοια άλλη “επένδυση” είναι η εξαγγελία για την ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο με ΣΔΙΤ, άρα ο λαός να πληρώσει και τη δημιουργία των εστιών, αλλά και να καταβάλει μετά ενοίκιο στις εστίες των παιδιών του, ενώ υπάρχει ανάγκη για πραγματικά δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.

– Τέτοια ‘επένδυση” είναι η ανάπλαση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, αλλά δίνεται ως φιλέτο στους επιχειρηματικούς ομίλους.

– Τέτοια “επένδυση’ είναι τα εκατομμύρια που θα δοθούν στους σύγχρονους οδικούς άξονες που διαφημίζονται. Πρόκειται όμως για οδικούς άξονες που τους χρυσοπληρώνει ο λαός, για να φτιαχτούν χωρίς να συνοδεύονται από τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα -αφού αυτά αποτελούν αχρείαστο κόστος για το κράτος, τους κατασκευαστές και τους εργολάβους- και μετά τους χρυσοπληρώνει για να τους χρησιμοποιήσει, ενώ τα γύρω χωριά πνίγονται με την πρώτη βροχή.

Ξέρουμε τι τραβάει το χωριό Κόμμα κι όλος ο κάμπος του Σπερχειού. Πριν λίγο καιρό ήμασταν εκεί και είδαμε τις κακοτεχνίες των επενδυτών που έχουν ρημάξει την περιοχή κάνοντας λίμνη τα χωριά μας σε κάθε νεροποντή με καταστροφές σε καλλιέργειες, ζωντανά, σπίτια, περιουσίες, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Πρόκειται για την εγκληματική λογική του κόστους-οφέλους, που μας οδήγησε και στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, το οποίο γέμισε με θλίψη και οργή τον λαό και τη νεολαία και στην περιοχή μας, οδηγώντας και σε κάποιες από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στη Λαμία και αλλού.

Την ίδια ώρα βέβαια που διαφημίζονται όλες αυτές οι επενδύσεις, δεν ακούστηκε κουβέντα για το τι θα γίνει με την ΛΑΡΚΟ, μια εμβληματική παραγωγική μονάδα για την περιοχή και ολόκληρη τη χώρα, όπου “βγάζει μάτι” η κατασπατάληση εκατομμυρίων από όλες τις κυβερνήσεις, η συνειδητή εγκατάλειψη για να την γκρεμίσουν και να τη δώσουν “έναντι πινακίου φακής”, με αποτέλεσμα να έχουν σβήσει τα καμίνια της, να μη γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, αν και πότε θα επαναλειτουργήσει.

Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει τις δυνατότητες για τη συνέχιση της λειτουργίας και της ανάπτυξής της. Παλεύει αταλάντευτα για το μέλλον των 1.300 και πλέον εργαζομένων, αλλά και των συνεργαζόμενων επαγγελματιών στις αντίστοιχες περιοχές που δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

Τρεις προτάσεις νόμων καταθέσαμε για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, τις οποίες απέρριψε η κυβέρνηση. Σε καμία, μα σε καμία δεν τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Κουβέντα δεν ακούσαμε, επίσης, για τα αιτήματα που βάζουν οι αγρότες της περιοχής μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το υπέρογκο κόστος παραγωγής και την έλλειψη εγγυημένης τιμής στην οποία πουλάνε τα προϊόντα τους.

Αποτέλεσμα; Να τους εκμεταλλεύονται με εξευτελιστικές τιμές βιομήχανοι και μεγαλέμποροι και στη συνέχεια τα προϊόντα να φτάνουν πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια.

Η σοβαρή μείωση του πληθυσμού σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης από μέρος του κράτους, ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές. Μια περιοχή, η οποία, αντί να παράγει ποιοτικά και φθηνά αγροτικά προϊόντα ώστε να λύσει και το διατροφικό πρόβλημα της χώρας, ξεκληρίζει βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Για να μείνει ένας νέος άνθρωπος εδώ, να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά, να φτιάξει οικογένεια και να ζήσει στον τόπο του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει την απαιτούμενη κρατική βοήθεια για να ανταπεξέλθει σε όλες τις αντιξοότητες.

Χρειάζονται δημόσια νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα και όχι στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία της Λαμίας, της Λειβαδιάς και τα υπόλοιπα. Χρειάζονται Κέντρα Υγείας και αγροτικά ιατρεία, σχολεία για τα παιδιά του, ανάπτυξη πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του από φυσικούς και άλλους κινδύνους.

Το ΚΚΕ ήταν και είναι μαζί με τον λαό της Β. Εύβοιας στην καταστροφική πυρκαγιά του 2021 που άναψε η κρατική κυβερνητική πολιτική. Παλεύουμε για αποζημιώσεις 100% κόντρα στις ψευτοϋποσχέσεις στο λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης Μπένου που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Ταυτόχρονα, ανησυχώντας πολύ για τη σεισμική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή, πήραμε μια σημαντική πρωτοβουλία και οργανώσαμε πρόσφατα εκδήλωση στη Χαλκίδα για την αντισεισμική θωράκιση με γνωστούς επιστήμονες και μαζικούς φορείς της Εύβοιας.

 

Φίλες και φίλοι,

Συνολικά, θεωρούμε ότι ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας έχει πλέον πολύτιμη συσσωρευμένη πείρα, την οποία μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει στις εκλογές.

Έχουν δοκιμαστεί πλέον οι πάντες και τα πάντα, σε διαδοχικά αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλα κόμματα “μιας χρήσης”.

Δυστυχώς, τα άλλα κόμματα συμφωνούν στους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων για νέα και μεγάλα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων. Συμφωνούν στην καθήλωση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2011, στη διατήρηση των µνηµονιακών και µεταµνηµονιακών νόμων και δεσμεύσεων που “λύνουν” τα χέρια της εργοδοσίας, στην πολιτική της ΕΕ για την “απελευθέρωση” της ενέργειας και την δήθεν “πράσινη” ανάπτυξη που εκτοξεύει από την μια την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και από την άλλη απογειώνει τα κέρδη των πράσινων ομίλων της ενέργειας.

Όλοι μαζί ψήφισαν τους στόχους του Ταμείου Ανάπτυξης της ΕΕ, και τώρα, με μοιρασμένους ρόλους, κοροϊδεύουν τον λαό ότι τάχα μπορεί αυτό το υπερµνηµόνιο να έχει και θετικά για τον λαό! Τσακώνονται μεταξύ τους ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα “απορροφήσουν” αυτά τα χρήματα, που συσσωρεύτηκαν πάλι από τον λαό!

Στήνουν σόου για τα pass και τα καλάθια, αλλά από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια γιατί αυτές οι προτάσεις θίγουν τα προνόμια των λίγων. Οι διαφορές στις προτάσεις των άλλων κολονάτων είναι από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός.

Το ΚΚΕ δεν έχει απλά διαφορές, αλλά βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις στις εγχώριες και διεθνείς ελίτ.

Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη μαζικών, αποφασιστικών αγώνων για την υπεράσπιση του λαού έξω και μέσα στη Βουλή, για να πληρώσουν τα σπασμένα οι διάφοροι μεγάλοι όμιλοι που ξεζουμίζουν τον κόσμο και όχι ο λαός.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν. Γιατί έτσι το ΚΚΕ αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στο λαό. Γιατί πρόοδος σημαίνει πάλη για το δίκιο των πολλών, σημαίνει σύγκρουση με το διεφθαρμένο σύστημα και όχι ‘διαβατήριο” για κυβερνητικές καρέκλες στα πλαίσιά του.

Το πραγματικά προοδευτικό σήμερα βρίσκεται στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των γυναικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα ευρύτερες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις, πάρα πολλοί άνθρωποι, να κάνουν το βήμα, ανεξάρτητα από τις επιλογές που είχαν κάνει μέχρι τώρα. Να απορρίψουν τα κάλπικα διλήμματα που θα δυναμώνουν, αλλά και θα μεταλλάσσονται όσο πλησιάζουν οι κάλπες. Να προσέλθουν στις εκλογές της 21ης του Μάη, δίνοντας την απάντηση: Κανένας από τους δύο και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους.

Μόνο όφελος για τον λαό θα είναι και η εκλογή περισσότερων βουλευτών του ΚΚΕ στους νομούς της περιοχής, σε όλους τους νομούς της χώρας. Να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, όπου και η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον και την ενασχόληση του Κόμματος με τα προβλήματα του λαού της περιοχής.

Και στην Κεντρική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα, να είναι όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προαλείφονται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και την ίδια ώρα, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να είναι μπροστά στους αγώνες για να αποκρούονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να ακούγεται η αλήθεια κόντρα στη λάσπη και το βούρκο της κυρίαρχης προπαγάνδας.

Κυρίως, όμως, για να συνειδητοποιήσει ο λαός την μεγάλη δύναμη που έχει, να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του, όπως γίνεται ως έναν βαθμό αυτές τις μέρες.

Να γίνει όλο και πιο μαζική η πεποίθηση ότι το “πάμε και όπου μας βγάλουν” τα αστικά κόμματα, μας βγάζει μόνο σε όλο και χειρότερες καταστάσεις, ότι ο λαός και η νεολαία είναι για πολλά περισσότερα, τους αξίζουν όλα!

Μπορούν να χτίσουν έναν κόσμο όπου όλα αυτά τα τραγικά που βιώνουμε σήμερα, να γίνουν μόνο ένα παρελθόν αυτού του συστήματος που τα βλέπει όλα ως εν δυνάμει κέρδος.

Το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του, για να έχει αυτός την εξουσία, για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του.

Για να μπορούν αυτός και τα παιδιά του να ζουν με ασφάλεια. Να χαίρονται τη ζωή τους. Να επιστρέφει σε αυτούς ο κόπος της δουλειάς τους.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας του λαού. Γιατί έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, εργατική-λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο. Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών.

Και γι’ αυτό δεν θα τσιγκουνεύεται τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί να τον επιστρέφει στους πολλούς. Για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή. Για να ανοίξουμε και να περπατήσουμε τις λεωφόρους του μέλλοντος.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας ευχηθώ και πάλι καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας. Και στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, να τα εκατοστήσει!

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Mε αργά και σταθερά βήματα αναζητώντας σκιά

H ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας έχει επηρεάσει φυσικά και τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *