Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Έτοιμος ο κυκλικός κόμβος επί των οδών Θερμοπυλών και Βασιλικών

Ένας ακόμη κόμβος παραδίδεται στους πολίτες της Λαμίας για την καλύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων. 

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σήμερα σε χρήση, σε κατοίκους και επισκέπτες, το έργο για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου επί των οδών Θερμοπυλών και Βασιλικών.

Ο ισόπεδος κόμβος κυκλικής κίνησης ο οποίος κατασκευάστηκε σε μια από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις στις οδούς Θερμοπυλών, Γεννηματά, Γιαννιτσιώτη, Δερβενακίων και Βασιλικών αντικατέστησε τον υπάρχοντα σηματοδοτούμενο ισόπεδο κόμβο.

Η νέα κατασκευή, περιλαμβάνει ράμπες για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) καθώς και ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή του νέου κόμβου με τα υφιστάμενα πεζοδρόμια, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Μέσα σε χρόνο ρεκόρ – μόλις δύο μήνες και εν’ μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, καταφέραμε να εντάξουμε στη λειτουργία της πόλης ένα ακόμη έργο που θα αλλάξει την αρχιτεκτονική της κυκλοφορίας και θα αναβαθμίσει την προσβασιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα ασφάλεια και αυτορρύθμιση της διέλευσης των οχημάτων.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν και συνέβαλαν να ολοκληρωθεί το έργο μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους εμπόρους, τους καταστηματάρχες καθώς και όλους τους διερχόμενους για την υπομονή και την κατανόηση που επέδειξαν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου.

Σειρά παίρνει το επόμενο διάστημα, ένας ακόμη κόμβος που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη διασταύρωση των οδών Κύπρου και Αθηνών, με στόχο την βελτιστοποίηση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και παραδίδουμε προς χρήση έργα που σέβονται και υπηρετούν τον άνθρωπο, βελτιώνουν την καθημερινότητά του, και συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας εικόνας για την πόλη μας.…».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 7/2/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Τρίτη  7/2/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *