Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Λαμία: Νέος χώρος πρασίνου – αναψυχής στο κέντρο της πόλης

Ένας ακόμη χώρος πρασίνου στο κέντρο της Λαμίας – Οι δηλώσεις των κ.κ. Θ. Καραΐσκου και Ανδρ. Κολοκυθά για το μνημόνιο συνεργασίας Δήμου και Νοσοκομείου Λαμίας.

Υπογράφηκε την Δευτέρα 30/05/2022, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας που έχει στην ιδιοκτησία του οικόπεδο 684 τ.μ. επί της οδού Όθωνος αριθ. 28, παραχωρεί τη χρήση του στον Δήμο μας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου – αναψυχής από τους πολίτες της Λαμίας.

Ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει την υποχρέωση διάθεσης των συνεργείων πρασίνου και ηλεκτρολογικού προκειμένου να συνδράμουν στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης των αντίστοιχων εγκαταστάσεων πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου του Νοσοκομείου και μέχρι ενός συγκεκριμένου κόστους.

Το Μνημόνιο θα έχει διάρκεια τέσσερα (4) έτη, με δυνατότητα ισόχρονης παράτασης.

Στο πλαίσιο δε, της εβδομάδας περιβάλλοντος που ξεκίνησε σήμερα, η εθελοντική ομάδα του Δήμου μας, υιοθετεί το χώρο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός νέου καλαίσθητου και φιλόξενου πάρκου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«…Μια όαση δροσιάς, στην καρδιά της πόλης παραχωρείται στο Δήμο μας ώστε μετά τις απαραίτητες εργασίες να διατεθεί προς χρήση στους κατοίκους της πόλης.

Ένας χώρος δίπλα μας, παίρνει ζωή και αναβαθμίζεται λειτουργικά ώστε μετά από δενδροφύτευση, καλλωπισμό, εμπλουτισμό της βλάστησης και συντήρηση να μπορούν οι συμπολίτες μας πολύ σύντομα, να τον απολαύσουν με ασφάλεια.

Με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση και τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μας, οι εθελοντές της πόλης είναι έτοιμοι να μεταμορφώσουν αυτή τη μικρή γωνιά σε νέο σημείο συνάντησης.

Μετά το πρόσφατο άνοιγμα των 18,5 στρ. στο λόφο Μιχαήλ και Γαβριήλ, υλοποιούμε απαρέγκλιτα την προεκλογική μας δέσμευση συνεχίζοντας να αυξάνουμε το ποσοστό πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων, αυτή τη φορά στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης….».

Ο κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, ανέφερε σχετικά για την συνεργασία Δήμου και Νοσοκομείου Λαμίας:

“Είναι γεγονός ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας η συνεργασία μεταξύ Δήμου Λαμιέων και ΓΝ ΛΑΜΊΑΣ ήταν εξαιρετικά αποδοτική με αποτέλεσμα την βέλτιστη αντιμετώπιση της. Ενδεικτικά αναφέρω την διενέργεια ραπιντ τεστ κορονοϊού, αλλά και την δωρεά κλινης Μεθ που βοήθησαν σημαντικά στην υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας.

Η αλληλεπίδραση αυτή συνεχίζεται, καθώς σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας τόσο στην δημιουργία ενός πάρκου στο κέντρο της πόλης μας, όσο και στην υποστήριξη της περιποίησης του περιβάλλοντος χώρου και του ηλεκτροφωτισμού του νοσοκομείου.

Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που με τις ενέργειές τους βρίσκονται κοντά στο ΓΝ Λαμίας και τους εργαζόμενούς του, πάντα στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.”

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα αρνείται όλα ο πατέρας Αντώνιος – «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ισχυρίζονται ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντ. Τονίζουν ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *