Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Λαμία: “Οργή για το περιστατικό της άνανδρης σωματικής επίθεσης πολίτη-συνοδού σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λαμίας”

Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας & Κέντρων Υγείας αναφέρεται στο περιστατικό με τον 44χρονο  συνοδό  ασθενή που σημειώθηκε στις 11/8 – δείτε εδώ σχετικό άρθρο.

Ο 44χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε Α.Τ. τη Αθήνας και κατάγεται από χωριό της Φθιώτιδας, φέρεται να έβρισε, να απείλησε και να χειροδίκησε σε νοσηλεύτρια διότι δεν εξυπηρέτησε το ιατρικό προσωπικό τον ασθενή πατέρα του…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι….
Η οργή μας ξεχειλίζει για το χθεσινό περιστατικό της άνανδρης σωματικής επίθεσης πολίτη-συνοδού σε εργαζόμενους του Γ.Ν. Λαμίας.

Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε ενέργεια σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας ενάντια σε εργαζόμενους, συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας που δέχονται τέτοιου είδους επιθέσεις ενώ δίνουν καθημερινό αγώνα για να προσφέρουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες φροντίδας υγείας στους ασθενείς και επιφυλασσόμεθα για οποιεσδήποτε, σχετικές με το προαναφερόμενο συμβάν, νομικές ενέργειες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας πολιτών (συνόδων ή ασθενών) σε εργαζόμενους.

Θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα φαινόμενα είναι αποτέλεσμα κυρίως της έντονης έλλειψης προσωπικού. Ο ασθενής αδυνατεί να εξυπηρετηθεί με βάση τις προδιαγραφές που ο ίδιος έχει ορίσει ως αποδεκτές (λογικές και /ή παράλογες απαιτήσεις; ), με αποτέλεσμα να εκφράζεται βιαία απέναντι στον κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν ο ίδιος ο εργαζόμενος, ευθύνεται ή όχι, για την συγκεκριμένη κατάσταση.
Η έλλειψη προσωπικού (το Γ. Νοσοκομείο Λαμίας και τα Κέντρα Υγείας, λειτουργούν με το 60% του προβλεπόμενου προσωπικού), ο αυξημένος όγκος ασθενών, η γήρανση και η κόπωση του υφιστάμενου προσωπικού, σε συνδυασμό με τις σωματικές και λεκτικές επιθέσεις που δέχεται από ασθενείς-συνοδούς, το μόνο πράγμα που καταφέρνουν είναι, τα συγκεκριμένα περιστατικά να αποτελούν προσθετό εμπόδιο στις παροχές φροντίδας που προσπαθεί το υπάρχον ελλιπές προσωπικό να προσφέρει.

Ενώ λοιπόν, ο ασθενής και ο συνοδός του είναι ενημερωμένος και προστατευμένος (πχ Γραφείο Προστασίας των Δικαιωμάτων Ληπτών /ριών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων), το προσωπικό, πολλές φορές, είναι εκτεθειμένο σε ενέργειες οποιεσδήποτε μορφής βίας.

Το μεροκάματο του τρόμου δεν αρμόζει στους υγειονομικούς που τόσο υποκριτικά χειροκροτήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ζητάμε:
1)την αύξηση και την ανανέωση του υπάρχοντος, μέσω νέων προσλήψεων, μόνιμου προσωπικού.
2)την ενίσχυση-βελτίωση του μηχανισμού αποτροπής της βίας (ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της ασφάλειας).
3)την ενίσχυση-αυστηροποίηση του νομικού-θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με τα φαινόμενα σωματικής, ψυχικής και λεκτικής βίας πολιτών προς εργαζόμενους.
4)την συμπαράσταση και την κατανόηση όλων των πολιτών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον χώρο εργασίας μας.

ΤΟ Δ.Σ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέο αμερικανικό «χαστούκι» στην Τουρκία: Η Κύπρος εντάσσεται στο αμυντικό πρόγραμμα «State Partnership»

Επίσημη ανακοίνωση από το Αμερικάνικο Πεντάγωνο Δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του τούρκοι προέδρου αναφορικά …

Ένα σχόλιο

  1. μηδενική ανοχή της σε οποιοδήποτε περιστατικό βίας και παρενόχλησης, έναντι του προσωπικού του…..σωστός ο ΠΕΟΕΔΡΟΣ,και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ εργαζομενων. αλλα για τους αδιάφορους – κακούς νοσηλευτικούς καθε ειδους που σε βγάζουν απο τα ρουχα σου, μουγκα??? για να ακουσω, οποιος δεν κάνει καλά τη δουλεία του θα πάει ΣΠΙΤΙ του να βοσκη γίδια .τελος ο ΜΗΝΑΣ μπαινει ΜΗΝΑΣ βγαίνει 😛 όχι αλλοι τεμπελχαναδες στο ΔΗΜΟΣΙΟ, ποσους να ταΐσουμε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *