Δευτέρα , 4 Ιουλίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Χειροπρακτική και χειρομασάζ «λεμφικού τύπου»

Λεμφική παροχετευτική μάλαξη ή αλλιώς το χειρομασάζ «λεμφικού τύπου»

Το γνωστό ως χειρομασάζ «λεμφικού τύπου» 

Η λεμφική παροχετευτική μάλαξη ή αλλιώς το χειρομασάζ «λεμφικού τύπου» ειδικά για λεμφοιδηματικούς ασθενείς, αποτελεί διεθνώς αποδεκτή μέθοδος θεραπείας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αποσυμφορητικής θεραπείας μαζί με όλες τις άλλες ενδεικνυόμενες θεραπείες.

Δεν γνωρίζουν όλοι οι φυσικοθεραπευτές λεμφικό μασάζ για λεμφοιδηματικούς ασθενείς. Ούτε όλοι οι ασθενείς επιτρέπεται να υποβληθούν σε λεμφικό μασάζ.

Το λεμφικό μασάζ έχει ως στόχο να διευκολύνει την απομάκρυνση του συσσωρευμένου λεμφικού υγρού από το σημείο του οιδήματος.

Ακολουθείται πάντοτε  πρόγραμμα  εξατομικευμένο για το κάθε άτομο

Συνίσταται σε κάθε περίπτωση να επισκεφτείτε τον ειδικευμένο ιατρό που μετά από την εξέταση να αποφανθεί την μέθοδο θεραπείας για το πρόβλημα που έχετε.

_________________

Αναφορικά με την χειροπρακτική, είναι μια μέθοδος που ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των μηχανικών διαταραχών του μυοσκελετικού συστήματος, ειδικά της σπονδυλικής στήλης.

Η κύρια τεχνική χειροπρακτικής θεραπείας περιλαμβάνει τη χειρωνακτική θεραπεία και ειδικά την χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης και άλλων αρθρώσεων και μαλακών ιστών, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ασκήσεις και συμβουλές για την υγεία και τον τρόπο ζωής .

Οι χειροπράκτες δεν είναι ιατροί.

Οι πόνοι στην πλάτη και στον αυχένα θεωρούνται οι ειδικότητες της χειροπρακτικής, αλλά πολλοί χειροπρακτικοί ισχυρίζονται πως θεραπεύουν και άλλες ασθένειες εκτός των μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η χειροπρακτική έχει καθιερωθεί σε διάφορες χώρες. Σχετίζεται με άλλα επαγγέλματα χειροθεραπείας όπως η οστεοπαθητική και η φυσικοθεραπεία.

 

Με πληροφορίες από el.wikipedia.org

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Παιδιατρική φυσικοθεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος κλάδος με εμφανή διαφοροποίηση από τη φυσικοθεραπεία των ενηλίκων

Τόσο η προσέγγιση, όσο και η θεραπευτική αντιμετώπιση προσαρμόζονται ανάλογα, καθώς κάθε παιδί είναι μοναδικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *