Ακολουθήστε μας στο facebook

Μαθητές από την Ολλανδία στη Λαμία – “Υποδειγματική η φιλοξενία τους”

Η φιλοξενία των  Ολλανδών μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Erasmus στη Λαμία

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, όπως ενημερώνει,  στο πλαίσιο της Διαπίστευσης Erasmus, φιλοξένησε 6 μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς του σχολείουAERESαπό την Ολλανδική πόλη Velpγια 5 ημέρες, από τις 8/4/2024 έως 12/4/2024. Τοπρόγραμμα του ολλανδικού σχολείου ονομάζεται ΚΑ1 “TalentforGrowth”.Η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών από διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης, η συνεργασία με σχολικές μονάδες άλλων βαθμίδων και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελούν τη βάση της ΔιαπίστευσηςErasmus.

Οι μαθητές ανήκουν στον Όμιλο Περιβάλλοντος του σχολείου τουςκαι το ταξίδι τους ήταν μια ευκαιρία νασυνεργαστούν με αντίστοιχο όμιλο του 1ου Γυμνασίου Λαμίας και να γνωρίσουν την πόλη μας. Το σχολείο είναι βρίσκεται στην πόλη Velphttps://www.aeresvmbo.nl/velpκαι οι μαθητές του ακολουθούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών. Το Aeres VMBO Velp είναι γνωστό ως ένα πράσινο, δημιουργικό σχολείο, όπου όλοι γνωρίζουν ο ένας τον άλλον και αισθάνονται σαν στο σπίτι τους.

Είναι η 2η φορά που η ΔΠΕ φιλοξένησε το Aeres VMBO Velp στην πόλη μας.

Το 1ο Γυμνάσιο Λαμίας υποδέχτηκε την αποστολή για τρεις ημέρες και οργάνωσε δραστηριότητες σχετικές με το πρόγραμμα.Οι φιλοξενούμενοι μαθητές έμειναν σε σπίτια Ελλήνων μαθητών,παρακολούθησαν μαθήματα για την Κλιματική Αλλαγή, επισκέφτηκαν τις Θερμοπύλες, τον Γοργοπόταμο, τις ιαματικές πηγές Δαμάστας, το Αστεροσχολείο Υπάτης, τα Λουτρά Υπάτης και γνώρισαν τις γειτονιές της Λαμίας μέσα από το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την ΔΠΕ και είχαν συνομιλία για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών και ειδικότερα τα «πράσινα σχολεία» με τον Διευθυντή κ. Ευθύμιο Γκούμα.

Οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Λαμίας: Ακριβού Ευθυμία –Ελπίδα, Αντωνοπούλου Χριστίνα, Γιάνναρη Αγγελική, Δραχτίδη Νικολέτα, Ζαγγανά Ελένη, Καραδήμα Νεφέλη και Παπαιωάννου Έρρικα και οι οικογένειές τους μοιράστηκαν μια ξεχωριστή εμπειρία και έδωσαν υποδειγματική φιλοξενία.

Η διαμονή των Ολλανδών, έκλεισε με δείπνο-ευγενική χορηγία του Δήμου Λαμίας.

Η ΔΠΕ ευχαριστεί θερμά τη Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαμίας κ. Μαγδαληνή Θωμά, τους εκπαιδευτικούς κ. Ελένη Τριανταφύλλου, Ιωάννα Τρούμπουλα και Κώστα Λούβαρη και τις οικογένειες που άνοιξαν τα σπίτια και την αγκαλιά τους και φιλοξένησαν τα έξικορίτσια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Λαμίας και τον κ. Δήμαρχο Πανουργιά Παπαϊωάννου για την προσφορά αναμνηστικών και αποχαιρετιστήριου δείπνου.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Φωτιά σε διαμέρισμα

  Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Λαμίας το βράδυ τη Πέμπτης 30/5/2024 για φωτιά σε διαμέρισμα. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *