Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μεγάλο αρδευτικό έργο, Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού (Λίμνη Ξυνιάδας) – “Έργο πνοής που θα ωφελήσει 1000 αγρότες”

Σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο για τη Φθιώτιδα στην περιοχή του Δομοκού – Η εκτιμώμενη αρδευόμενη έκταση υπολογίζεται στα 10.000 στρέμματα.

Ένα σημαντικό και ζωτικής σημασίας έργο που αφορά τη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα την περιοχή του Δομοκού παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (08/11) στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) για τα αρδευτικά έργα μεγάλης κλίμακας που θα υλοποιηθούν στην ύπαιθρο μέσω ΣΔΙΤ και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΠΑΑ και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τίμησε μάλιστα με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού (Λίμνη Ξυνιάδα) και το αρδευτικό δίκτυο, έργο από το οποίο εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 1.000 αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Η εκτιμώμενη αρδευόμενη έκταση υπολογίζεται στα 10.000 στρέμματα, ενώ το συνολικό κόστος της κατασκευής με ΣΔΙΤ ανέρχεται στο ποσό των 26.397.000 ευρώ. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει, έτσι, έμπρακτα γι’ ακόμη μία φορά ότι ο Νομός βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της.

Το έργο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Δομοκού και αποσκοπεί στη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αγροτών της, για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε εργαστεί εντατικά πάνω στα ΣΔΙΤ στο πλαίσιο της θητείας του στο ΥΠΑΑΤ μαζί με τον Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η παρουσίαση του πρώτου αρδευτικού έργου που θα υλοποιηθεί στη Φθιώτιδα μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί αναμφίβολα μια ευχάριστη, όσο και εξαιρετικά σημαντική είδηση για την περιοχή του Δομοκού. Εκτιμάται ότι 1.000 αγρότες θα επωφεληθούν σημαντικά. Ο αγροτικός κόσμος και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Η περιοχή μας, η Φθιώτιδα, βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής. Όχι με λόγια και σχέδια επί χάρτου, αλλά με πράξεις. Η παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκδήλωση παρουσίασης έχει το δικό του συμβολισμό και σημειολογία. Το Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού είναι έργο πνοής που θα μείνει και θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των κατοίκων».

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

https://www.youtube.com/watch?v=zG8Gu-_eLqs

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υποστηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή πορεία και το μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου 2023, οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *