Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Μοσχοχώρι Λαμίας: Εγκαίνια της 4ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ)

Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος: “Παρέχεται η ασφάλεια και η σιγουριά σε όλους μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών”

Αγιασμός εγκαινίων του κτηρίου της 4ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στο Μοσχοχώρι Λαμίας.

Ένα «υπερόπλο» βρίσκεται πλέον και επίσημα στη διάθεση του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας με την τελετή του αγιασμού εγκαινίων του κτηρίου της 4ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στο Μοσχοχώρι Λαμίας από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την αξιοποίηση και διαμόρφωση της κτηριακής υποδομής του χώρου του παλαιού Δημαρχείου Γοργοποτάμου στο Μοσχοχώρι, όπου στεγάζονται πλέον οι «δασοκομάντος» της νεοσύστατης υπηρεσίας στα πλαίσια της επιχειρησιακής ετοιμότητας για την άμεση επέμβαση και κατα-στολή των πυρκαγιών. Να σημειωθεί ότι η πόλη της Λαμίας είχε επιλεγεί από το αρμόδιο υπουργείο, μαζί με άλλες πέντε πόλεις στη χώρα, ως μια από τις έδρες της νέας Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), με το Δήμο Λαμιέων να παραχωρεί το χώρο του παλαιού Δημαρχείου Γοργοποτάμου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις ανάγκες της πυροπροστασίας.

Το παρών στην τελετή εγκαινίων έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπεσλεμές υπεύθυνος για την Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου, Κώστας Ξεφλούδας υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Μουστάκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κώστας Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχοχωρίου Γιώργος Νάσιος, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Ευάγγελος Φαλάρας, ο Αρχιπύραρχος και Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας Σίμος Αποστόλου, ανώτερα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, λοιποί αυτοδιοικητικοί και κάτοικοι της περιοχής.

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος τόνισε χαρακτηριστικά:

«…Ήρθαμε εδώ σήμερα μετά πρόσκληση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον αγιασμό της έναρξης χρήσης του οικήματος του πρώην Δημαρχείου Γοργοποτάμου, για την ΕΜΟΔΕ.
Με την ευκαιρία θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω εκ μέρους του συνόλου των πολιτών του Δήμου μας, για την καθοριστική και σωτήρια συμβολή των γυναικών και ανδρών της Πυροσβεστικής στις απαιτητικές συνθήκες που καλούνται κάθε φορά να αντιμετωπίσουν. Το σθένος που επιδεικνύουν για την επίτευξη του στόχου τους, η αυταπάρνηση και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο, αποτελούν για όλους μας παραδείγματα προς μίμηση.

Η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας, είναι μία συνεργασία ουσίας, η οποία συνεχώς και παντοιοτρόπως ενδυναμώνεται. Και αυτό, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε ο άρτιος συντονισμός όλων των φορέων, να επιφέρει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση φαινομένων έκτακτης ανάγκης.
Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, εντάσσεται και η παράδοση του κτηρίου του πρώην Δημαρχείου Γοργοποτάμου, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη στέγαση της ΕΜΟΔΕ με έδρα τη Λαμία.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υλικοτεχνική υποδομή μιας Ειδικής Μονάδας και με τον τρόπο αυτό παρέχεται η ασφάλεια και η σιγουριά σε όλους μας για αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και αυτό αποβαίνει προς όφελος των δημοτών…».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιδιοκτήτης αλόγου καταδικάστηκε για κακοποίηση του ζώου

Μετά από αναβολές και καθυστερήσεις εκδικάστηκε η υπόθεση του υποσιτισμένου αλόγου με το όνομα Σοφία, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *