Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ν. Ανδρουλάκης για τις προκλήσεις της Τουρκίας: Η μόνη καθαρή απάντηση πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων

Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ν. Ανδρουλάκη, σε επίκαιρα σοβαρά ζητήματα της χώρας

«Το παραλήρημα Ερντογάν δεν έχει τέλος. Κάθε μέρα αποδεικνύει ότι είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την εξουσία» τονίζει σε δήλωσή του για τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης: «Οι τελευταίες απαράδεκτες δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των νησιών και οι απειλές για την εθνική κυριαρχία μας είναι πέρα από κάθε σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα όταν βαφτίζει εχθρό του κράτους και τρομοκράτη όποιον διαφωνεί μαζί του, φυλακίζοντας ακόμα και δημοσιογράφους ή βουλευτές της αντιπολίτευσης και προσπαθεί τώρα να θέσει εκτός νόμου το φιλοκουρδικό κόμμα HDP. Αναφέρεται σε συμμάχους όταν ευθέως εκβιάζει τη Φινλανδία και τη Σουηδία με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά σε αυτή την αναθεωρητική στρατηγική. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η μόνη καθαρή απάντηση πρέπει να είναι το εμπάργκο όπλων. Θα το πω για πολλοστή φορά, όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν τον Ερντογάν υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Αδιαμφισβήτητη η ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου
«Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη», επεσήμανε χθες ως απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάντζος δήλωσε: «Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: «Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ». Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Πυρκαγιές: Ξαναζήσαμε τις τραγικές σκηνές του πρόσφατου παρελθόντος
Την ολιγωρία της Κυβέρνησης καταδεικνύουν οι δύο τελευταίες φωτιές στον Υμηττό και στο εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο, καθώς παρά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτές οι συνέπειες που έχει υποστεί η χώρα μας. Σαν να μην πέρασε λοιπόν μια μέρα, στον εύκολα προσβάσιμο Υμηττό, ξαναζήσαμε τις τραγικές σκηνές του πρόσφατου παρελθόντος: Την έλλειψη πρόληψης, την καθυστέρηση άμεσης επέμβασης των αεροσκαφών, την ανεπάρκεια των υφιστάμενων μέσων κατάσβεσης. Στον Ασπρόπυργο, διευρύνθηκε περαιτέρω ο πύρινος κατάλογος εργοστασίων με τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Για ακόμη μία φορά, τίθενται σοβαρά ζητήματα για τη μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών σε εργοστασιακές εγκαταστάσεις, τους προληπτικούς ελέγχους για την πυρασφάλεια αλλά και τον καθαρισμό από τις επικίνδυνες χημικές ουσίες που εκλύονται δηλητηριάζοντας τον αέρα, το έδαφος, τα νερά και τη διατροφική αλυσίδα. Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το πρόβλημα των πυρκαγιών είναι εθνικής σημασίας και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυσή του. Περισσότερα ΕΔΩ

Σφαγή Διστόμου: Μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης – Εκκρεμεί η δικαίωση
«Το Δίστομο είναι μέρος της συλλογικής εθνικής μνήμης, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και σημείο μηδέν για την ανθρώπινη θηριωδία. Μπορεί να πέρασαν 78 χρόνια, αλλα οι ψυχές που χάθηκαν, θα είναι πάντα σημείο αναφοράς για, τον πόνο, το σπαραγμό, αλλά και το μεγαλείο της ψυχής, την Αντίσταση, το πάθος για Λευτεριά. «Εδώ πονά η σιωπή», έγραψε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος, στο «Επίγραμμα για το Δίστομο». Στο Δίστομο όμως εκκρεμεί η δικαίωση, για επανόρθωση και αποκατάσταση για τα εγκλήματα που διέπραξε το ναζιστικό καθεστώς. Η Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, το κίνημα που αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένωσε τους Έλληνες έχει βάλει τη σφραγίδα του στην διεκδίκηση των επανορθώσεων. Γιατί η απόδοση δικαιοσύνης για το Δίστομο, είναι ταυτισμένη με την ιστορία μας, αλλά και με τον αγώνα για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία» σημειώνει ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, που παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 78 ετών από τη Σφαγή του Διστόμου.

Ιδιωτικό χρέος: Εργαλεία & τρόποι αντιμετώπισης μιας βόμβας στα θεμέλια της οικονομίας & της κοινωνίας
Διαδικτυακή εκδήλωση για το μείζον ζήτημα του ιδιωτικού χρέους που συνιστά μια βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και όχι μόνο της οικονομίας, διοργάνωσε με στόχο την εξεύρεση λύσεων και προτάσεων, το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία. Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για το θέμα, όπως ο τραπεζικός διαμεσολαβητής, η ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, η πραγματική προστασία πρώτης κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια και ασφαλιστικές δικλείδες, ένα διαφανές πλαίσιο στη διαδικασία ρύθμισης των δανείων από τις εταιρείες διαχείρισης και τέλος, η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους αδύναμους δανειολήπτες.

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Περισσότεροι από 600 νέοι, μεταξύ των οποίων η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του σουηδικού κράτους

Η προσφυγή προετοιμαζόταν εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, αλλά έγινε την ώρα που η νέα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *