Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέα προθεσμία πήρε ο πάτερ Αντώνιος για να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες εις βάρος του

Προς έκπληξη όλων, ο πατέρας Αντώνιος κατόρθωσε και πήρε μία ακόμη προθεσμία μετά από εκείνη που είχε λάβει 20 μέρες πριν, κι έτσι το νέο ραντεβού με την εισαγγελική λειτουργό ορίστηκε σε 10 ημέρες από σήμερα.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του ιερέα θα έχουν τον χρόνο να προετοιμάσουν επαρκώς τις εξηγήσεις που θα δώσει τόσο εκείνος για τα βαρύτατα αδικήματα που του απονέμονται, όσο και οι 7 εργαζόμενοι της δομής που κλήθηκαν ως ύποπτοι για πρόκληση σωματικών βλαβών, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Πού θα στηριχτεί το υπόμνημα
Τρεις είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η υπερασπιστική γραμμή του ιερέα. Αρχικά, στο υπόμνημα που εκπονούν συνολικά τρεις δικηγόροι γίνεται ειδική μνεία στους ακριβείς χρόνους που τελέστηκαν τα καταγγελλόμενα αλλά και στην σχέση που είχε ο πατέρας Αντώνιος με τον 19χρονο, τον πρώτο που άνοιξε τον χορό των καταγγελιών.

«Δεν μπορείς να καταλάβεις τι εφιάλτη ζω. Να βλέπεις το παιδί σου να… Δεν κοιμάμαι τα βράδια. Χάλια, χάλια. Πώς θα ήταν μια μητέρα που να ξέρει ότι έχει κακοποιηθεί το παιδί της και τώρα ξέρεις να το πάνε μουλωχτά», αναφέρει η μητέρα του 19χρονου.

Η πλευρά του ιερέα θα υποστηρίξει πως η σχέση που είχαν ήταν σχέση στοργής και τίποτα περισσότερο. Προς επίρρωση αυτού, θα παρουσιάσουν και σχετικές δηλώσεις του 19χρονου στο παρελθόν, που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον άλλοτε κρατερό ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Είχε θεοποιηθεί τόσο πολύ το ‘εγώ’ του που αυτός δεν περίμενε ποτέ ότι θα κατέβει από το βάθρο, που είχε στήσει το ‘εγώ’ του. Θα με πεθάνουν, εγώ δεν έχω άλλες αντοχές. Εγώ αυτό περιμένω και μετά ας κλείσω τα μάτια μου. Δε με ενδιαφέρει. Να δικαιωθεί το παιδί».

«Ο (19χρονος) πήγαινε όπου πήγαινε και ο πατέρας. Δηλαδή ερχόταν στην Χίο, ερχόταν και ο (19χρονος). Πήγαινε Καλαμάτα, ήταν και ο (19χρονος). Ήταν αυτονόητη η απειλή γιατί ο πατέρας Αντώνιος φρόντιζε τη μάνα του. Όποτε ήξερε ότι με το παραμικρό, απλά θα τους πετάξει στο δρόμο», λέει φίλος του νεαρού.

Όσον αφορά τη δεύτερη καταγγελία περί ασέλγειας, αυτή του 15χρονου τρόφιμου από τον Βόλο, η πλευρά του πατρός Αντωνίου θα προτάξει το ημερολόγιο κινήσεων της δομής που αποδεικνύει ότι ο ιερέας δεν βρισκόταν εκεί τις ημερομηνίες στις οποίες φέρεται να έγιναν τα καταγγελλόμενα.

«Γενικά τον απομόνωνε. Ήθελε να είναι οι δυο τους. Δεν ήταν μόνο στη θάλασσα», λέει φίλος του 15χρονου, ενώ η μητέρα του ανήλικου λέει:

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την ‘Κιβωτό’ θα μιλήσει. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο».

Ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από τα σεξουαλικά σκάνδαλα, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο οι στενοί συνεργάτες του εδώ και μέρες κάνουν καλέσματα μέσω του Facebook ζητώντας μάρτυρες υπεράσπισης.

«Αγαπητοί φίλοι της ‘Κιβωτού του κόσμου’ και του πατέρα Αντώνιου. Η διαδικασία σύνταξης του υπομνήματος και η συλλογή μαρτυριών έχει αρχίσει. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να αποστείλουν ένα κείμενο στη διεύθυνση αυτή».

Μετά την υποβολή του υπομνήματος, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν εάν θα καταστήσουν κατηγορούμενους ή όχι τον πατέρα Αντώνιο και τους πρώην εργαζόμενους της δομής.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Παρεμβάσεις Χρήστου Σταϊκούρα για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα

  Χρήστος Σταϊκούρας: 15 παρεμβάσεις για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα Τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *