Κυριακή , 2 Απριλίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τέλος εποχής για μια μεγάλη παράδοση της Eurovision. Όλες οι αλλαγές που αποφάσισαν οι φετινοί διοργανωτές

Νέα δεδομένα για τις διαπιστεύσεις της Eurovision 2023, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας του press center ανακοίνωσε η EBU.

Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο τύπου στο Λίβερπουλ θα ανοίξει τις πόρτες του επίσημα τη Δευτέρα 8 Μαΐου (στην πρώτη dress rehearsal του πρώτου ημιτελικού) και θα λειτουργήσει μέχρι και την Κυριακή 14 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες δύο πρόβες όλων των χωρών (30 Απριλίου με 6 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών αφού δεν θα έχει πρόσβαση κανένας δημοσιογράφος.

Αυτό γίνεται για να δώσουν τη δυνατότητα σε όλους τους καλλιτέχνες να κάνουν πρόβες κατ’ ιδίαν αλλά και στην παραγωγή να τελειοποιήσει όλα τα act πριν τις dress rehearsals. Αποσπάσματα από αυτές τις πρόβες θα κοινοποιηθούν στα επίσημα ψηφιακά κανάλια της Eurovision και ορισμένων συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων.

Μία άλλη μεγάλη αλλαγή έρχεται και για τον τρόπο που θα λειτουργούν οι δημοσιογράφοι μέσα στο press center.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε μορφή live μετάδοσης μέσα από το κέντρο τύπου. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι live streaming μεταδόσεις αλλά και περιγραφές προβών αλλά και show δεν θα επιτρέπονται φέτος.

Όπως γράφει ο ogaegreece, για όλες αυτές τις αλλαγές η EBU μας είχε προετοιμάσει ουσιαστικά από πέρσι, όταν το press center λειτούργησε στις δεύτερες τεχνικές πρόβες.

Αλλαγές θα υπάρξουν επίσης και στις διαπιστεύσεις τόσο των δημοσιογράφων όσο και των fans που θα ταξιδέψουν στο Λίβερπουλ. Επίσης, για ακόμη μία χρονιά θα υπάρχει η δυνατότητα και διαδικτυακής κάλυψης του διαγωνισμού (online).

Οι κατηγορίες των διαπιστευμένων θα είναι δύο: οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι (κατηγορία Μ) και όσοι εργάζονται σε μέσα αποκλειστικά με θέμα τη Eurovision (κατηγορία FM).

News247.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δύο τελευταίες παραστάσεις, Κυριακή 2 Απριλίου και Κυριακή 9 Απριλίου, για το θεατρικό έργο το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο».

Το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά «Το τίμιο μπορντέλο» γίνεται, για πρώτη φορά, θεατρικό έργο από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *