Παρασκευή , 9 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Νέο σημαντικό έργο για το Νοσοκομείο Λαμίας: Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία

Συνάντηση εργασίας σήμερα Παρασκευή 9/7/2021 στο Νοσοκομείο Λαμίας για ένα πολύ σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα και θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες υγείας.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα το απόγευμα, συνάντηση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. κ. Σερέτη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κολοκυθά και τον Υποδιοικητή κ. Καραβάνα.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δρομολόγηση του έργου «Δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

Η ογκολογική κλινική σύμφωνα με όσα ενημέρωσαν, θα έχει 30 κλίνες, 6 γιατρούς και το αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό, πρόκειται να στεγαστεί σε νέο κτίριο, εφαπτόμενο στο υπάρχον του Νοσοκομείου  Λαμίας ενώ θα είναι εξοπλισμένο με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Οι απολύτως εξασφαλισμένοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, και αντιστοιχούν στο σύνολο της μελέτης για το έργο, όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας επικοινώνησε με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο νομοθετικά έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου για την ωρίμανση έργων, ώστε η μελέτη που εστάλη άμεσα εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, να οδηγήσει στη δημιουργία του τεχνικού δελτίου και να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησής του.

“Είναι ένα μεγάλο έργο που απαιτεί πολύπλοκες ενέργειες όπως είναι η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων και φυσικά την πρόσληψη νέου εξειδικευμένου προσωπικού”, ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς.

“Η δημιουργία της νέας ογκολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Λαμίας είναι σημαντική για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας”, υπογράμμισε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης.

“Η Κυβέρνηση, τα Υπουργείο Υγείας και Οικονομικών, δρομολογούν ένα έργο οραματικό, με αυξημένη κοινωνική διάσταση, που αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στις επόμενες γενιές.” αναφέρει στην  δήλωση του ο Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας ενώ στην συνάντηση ευχαρίστησε τόσο τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ όσο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου για την άριστη συνεργασία που έχουν.

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση:
  

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η έγκαιρη ανίχνευση καρδιαγγειακών νοσημάτων μειώνει τον κίνδυνο θανάτου

Η καρδιαγγειακή νόσος ευθύνεται για περίπου το 20% όλων των πρόωρων θανάτων (πριν από την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *