Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές για την «Ημέρα της Γυναίκας»

Μήνυμα του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την «Ημέρα της Γυναίκας»

«Η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εις μνήμην των αγώνων εργατιών της κλωστοϋφαντουργίας το έτος 1909 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Δεν πρέπει, όμως, η ημέρα της γυναίκας να εορτάζεται μόνο για ιστορικούς ή εμπορικούς λόγους. Θα πρέπει να αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδειχθούν οι προσπάθειες κάθε γυναίκας είτε αυτή είναι μητέρα, είτε σύζυγος, είτε κόρη, για ίσα δικαιώματα σε όλο το φάσμα δραστηριοποίησης της στην κοινωνία. Ο ρόλος της στην καθημερινότητά μας είναι πρωταγωνιστικός. Μπορεί να μην είναι πάντα οι επαγγελματικές της επιτυχίες που να μας προτρέπουν να την θαυμάσουμε. Αρκεί ακόμα και η απλή παρουσία και φροντίδα της για την ομαλή και ευχάριστη καθημερινότητα μας που αποδεικνύουν την αστείρευτη εσωτερική της δύναμη και την αυτοθυσία της προς όφελός της οικογένειας ή και του ευρύτερου περίγυρου της.

Μέσα από τραγικές καταστάσεις όπως αυτή της πρόσφατης εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, ήταν το κλάμα των απαρηγόρητων μανάδων που μας συγκλόνισε, η αδικοχαμένη ζωή των θυμάτων, όπως αυτή της Ελπίδας, που με τις επιτυχίες τους και τα πλέον χαμένα όνειρα τους μας συνέθλιψαν και που εν τέλει αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο απλά ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας αλλά απολύτως πολύτιμα.

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, λοιπόν, μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία σε όλους μας να αναλογιστούμε την υψηλή αξία εκάστης γυναίκας στην ζωή μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις που μας προσφέρει δημιουργώντας μια δίκαιη κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι στην εποχή μας θα εξαλειφθεί κάθε διάκριση εις βάρος της και οι υφιστάμενες αυξημένες ανισότητες λόγω φύλου θα εκμηδενιστούν».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 2/4/2023

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 27-03 έως 02-04-2023 Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *