Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δήμαρχος Λοκρών Θ. Ζεκεντές στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Δήλωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Η βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ διαχρονικά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ανταγωνιστικότητας, υψηλού κόστους ενέργειας, έλλειψης εκσυγχρονισμού και επικινδυνότητας των εγκαταστάσεων. Η λειτουργία του εργοστασίου στη Λάρυμνα παρά την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τον υψηλό αριθμό θανατηφόρων δυστυχημάτων έχει συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην απασχόληση της περιοχής. Η λειτουργία της εταιρείας στηρίζει την τοπική οικονομία άμεσα και έμμεσα και διαμορφώνει συνθήκες παραμονής του εργατικού δυναμικού στον τόπο μας.
Οι οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας εξαιτίας πολλαπλών και διαχρονικών αστοχιών έχουν οδηγήσει στο καθεστώς της εκκαθάρισης και στην επιχειρησιακή και εργασιακή αβεβαιότητα. Στη δύσκολη αυτή στιγμή ο αγώνας των εργαζομένων είναι κρισιμότερος παρά ποτέ. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία στέκεται αλληλέγγυα στην προσπάθεια των εργαζομένων να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους και το μέλλον των οικογενειών τους.
Προσωπικά ως Δήμαρχος Λοκρών θεωρώ πως η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί επιχείρηση στρατηγικής σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας και για τη συνέχιση λειτουργίας της παραγωγής και των ορυχείων.
Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις ομαλής εξόδου σε σύνταξη των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, της δυνατότητας απορρόφησης στην αυτοδιοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα εργαζόμενων που πλεονάζουν και έχουν τα τυπικά προσόντα να καλύψουν πραγματικά κενά και φυσικά να διασφαλίσει συμφωνία με τον αγοραστή της ΛΑΡΚΟ πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν.
Ο Δήμος Λοκρών στηρίζει τον αγώνα τον εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στέκεται αρωγός στη συγκέντρωση της 17ης Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ. στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020

Θανάσης Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: Συγχαρητήρια στην Αστυνομία – Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού

Ανάρτηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου: “Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *