Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Εργασίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Υπουργείο Εργασίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρευρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει ξανά τα προγράμματα ανεργίας, παρά τη δικαστική απόφαση που την δεσμεύει έως τις 18 Ιουνίου.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι σωματείων, όπως ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη ομιλία:

“Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα. Μόνο έτσι κατακτάμε τα δικαιώματά μας, απαιτούμε και επιβάλουμε τις λύσεις για το συμφέρον των εργαζομένων. Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται το έγκλημα ενάντια στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Εδώ και τώρα πρέπει να κατέβει η πλατφόρμα που ανέβασε με εντολή του υπ. Εργασίας η ΔΥΠΑ, ο πρώην ΟΑΕΔ, που θεωρεί απολυμένους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τις υποσχέσεις που έδωσε στους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους για να μείνουν στη δουλειά τους, για να βρεθεί βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ. Πρέπει να σταματήσει πια αυτή η συνεχιζόμενη κοροϊδία. Αυτά τα φθηνά κόλπα να σταματήσουν. Να σταματήσει η εξαπάτηση των εργαζομένων. Πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες λύσεις εδώ και τώρα. Οι συμβάσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου.
Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ! Είναι πλέον γνωστό σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση απέτυχε παταγωδώς. Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις των εργαζομένων, οι μόνες που πραγματικά οδηγούν σε βιώσιμη λύση, σε ανάπτυξη προς το συμφέρον των εργαζομένων, της κοινωνίας και της οικονομίας που είναι επιστημονικά επεξεργασμένες και έχουν προοπτική για τον λαό μας, για τους εργαζόμενους, για τις περιοχές που ζούμε, για τα παιδιά μας τα ίδια, τις οικογένειές μας.
Το ΚΚΕ είναι πάλι μαζί σας, είναι κοντά σας. Δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό έτσι. Ξαναλέμε ότι πρέπει άμεσα να κατέβει η κοροϊδία της ΔΥΠΑ που θεωρεί απολυμένους τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει τις ευθύνες του, να τηρήσει τις υποσχέσεις του, να συνεχίσει τον διάλογο για βιώσιμη λύση με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, να ανανεωθούν οι συμβάσεις και να γίνουν αορίστου χρόνου, για να μην έχουμε συνέχεια αυτό το “πάρε δώσε”, κάθε μήνα τι θα γίνει. Και βεβαίως, στη βάση και των δικαστικών αποφάσεων, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να τηρηθούν όλοι οι όροι από τα υπουργεία, από την κυβέρνηση. Δεν έχει καμία δουλειά να είναι αναρτημένη αυτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Την καταγγέλλουμε! Είναι κουρελόχαρτο! Θα πρέπει να κατέβει εδώ και τώρα! Αυτή πρέπει να είναι και η υπόσχεση του υπουργείου σε λίγη ώρα που θα έχει συνάντηση με το Σωματείο γιατί αυτά μας λένε. Από το πρωί προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με του υπουργούς, με τους γενικούς γραμματείς και όλοι μας λένε “Μην ανησυχείτε”. Το “μην ανησυχείτε” πρέπει να εκφραστεί και με συγκεκριμένα έργα και πράξεις. Τέρμα οι κοροϊδίες! Καλή δύναμη συνεχίζουμε.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Κώστας Μακεδόνας με τη Δήμητρα Σταθοπούλου στο Καρπενήσι

Ο Κώστας Μακεδόνας, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, ταξιδεύει την Κυριακή 11 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *