Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

O Γ. Κοτρωνιάς στην ολομέλεια της Βουλής για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να λύσει σημαντικά προβλήματα που αποτελούσαν εμπόδιο στους μικροεπενδυτές, τους αγρότες, τους δήμους και τις ενεργειακές κοινότητες να πάρουν άδεια εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και κυρίως να τα διαθέσουν μέσα από το δίκτυο διανομής ενέργειας.

Συγκεκριμένα:
• Απλοποιείται και επιταχύνεται η διαδικασία αδειοδότησης της δεύτερης φάσης για την εγκατάσταση ΑΠΕ.

• Διατίθεται περιθώριο απορρόφησης 10 MW ανά υποσταθμό, επιπλέον του υφιστάμενου περιθωρίου, αποκλειστικά για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ από αυτοπαραγωγούς.

• Επιμερίζεται πλέον το κόστος σύνδεσης έργων επέκτασης και ενίσχυσης του δικτύου διανομής ενέργειας, μεταξύ του διαχειριστή και των παραγωγών ΑΠΕ. Μέχρι τώρα το κόστος επιβάρυνε πλήρως τους επενδυτές των ΑΠΕ.

• Διευκολύνονται οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού για εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, ώστε να υπάρξει πράσινη ενέργεια και στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

• Το επιπλέον περιθώριο είναι διαθέσιμο για το σύνολο των υποσταθμών ακόμα και σε περιοχές με κορεσμένα δίκτυα και κατανέμεται σε ποσοστό 30% σε αυτοπαραγωγούς που αφορούν σπίτια, 30% σε αυτοπαραγωγούς του πρωτογενή τομέα (τους αγρότες) και 40% σε αυτοπαραγωγούς του δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Όλα αυτά ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς τα είχε ζητήσει με παρεμβάσεις του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και με δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.
Είναι πολύ θετικό ότι πλέον η εγκατάσταση ΑΠΕ ανοίγεται σε όλη την κοινωνία και όχι μόνο στους μεγάλους επενδυτές.

*Δελτίο Τύπου

 

Δείτε εδώ ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπερχειάδα: Ο αγώνας δρόμου εις μνήμην του γιατρού Γ. Παπανικολάου [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Πραγματοποιήθηκε στη Σπερχειάδα την Κυριακή 29/1/2023 ο αγώνας δρόμου αφιερωμένος στον μεγάλο ιατρό Γ. Παπανικολάου. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *