Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών στους ρομά σε “Καμηλόβρυση” και Ανθήλη

Τους ρομά της Λαμάις επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του μέριμνας για όλες ανεξαιρέτως τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού του ποιμνίου του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μερίμνησε και για τις οικογένειες των Ρομά αδελφών μας, που κατοικούν στην περιοχή της Λαμίας στον καταυλισμό της «Καμηλόβρυσης» καθώς και στην συνοικία στην Ανθήλη.

Λίγο πριν τον Μεγάλο Εσπερινό των Χριστουγέννων, ο ίδιος ο κ. Συμεών με συνεργάτες του κληρικούς επισκέφθηκαν τους δύο καταυλισμούς και μαζί με την πατρική του αγάπη μοίρασε τρόφιμα και δώρα σε 500 και πλέον μέλη οικογενειών Ρομά, αφιερώνοντας μάλιστα αυτή την δράση, όπως ανέφερε, στον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πρόσφατα σκοτώθηκε τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του, ενώ κάλεσε τους υπεύθυνους των καταυλισμών να καταγράψουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά και να αναζητηθούν, σε συνεργασία με την Πολιτεία, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου να επιτευχθεί η ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό, να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στα σχολεία αλλά και να εξασφαλιστούν συνθήκες ομαλής και αξιοπρεπούς κοινωνικής συμβίωσης.

Ο κ. Συμεών για αρκετή ώρα είχε μία ουσιαστική επικοινωνία μαζί τους, ενώ ο Προέδρος των Ρομά Στερεάς Ελλάδας κ. Χρυσοβαλάντης Χαλικόπουλος σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που κάποιο τόσο υψηλό πρόσωπο όπως ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τον καταυλισμό, και μάλιστα τέτοια μέρα, Χριστούγεννα, για να δώσει τρόφιμα και δώρα σε αυτά τα εξαθλιωμένα παιδιά, τα οποία τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε».

Ο κ. Συμεών ανταπαντώντας αρκέστηκε μονάχα να πει: «Είστε παιδιά μου και σας αγαπώ και θέλω να αλλάξει η ζωή σας. Να την αλλάξουμε μαζί!».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Εστία Μητέρα Λιβαδειάς πάει θέατρο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *