Ο Ρ. Ερντογάν ζήτησε συνεργασία από τον Εμ. Μακρόν για να αγοράσει αντιαεροπορικούς πυραύλους

Ο Τούρκος Πρόεδρος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε χθες, Σάββατο (17/7) τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συζητώντας μεταξύ άλλων, το ζήτημα των ουκρανικών σιτηρών που είναι αποκλεισμένα.

Σύμφωνα με το τουρκικό μέσο TRT όπως καταγράφει το in.gr, κομβικό σημείο της συνομιλίας ήταν η στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Μακρόν τη μέγιστη δυνατή συνεργασία προκειμένου η Τουρκία να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό σύστημα SAMPT και παράλληλα να έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία του συστήματος που κατασκευάζει ιταλογαλλική κοινοπραξία.

Προσδοκία της Τουρκίας είναι να «διασφαλίσει την έναρξη του έργου ανεφοδιασμού και να αναπτύξει ένα κοινό σύστημα που θα περιλάμβανε τη μέγιστη συνεργασία στο πλαίσιο της αρχής της «πλήρους διαφάνειας», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καθώς φαίνεται, ο Ερντογάν ψάχνει εναλλακτικές καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Παραμένει άγνωστη, μέχρι αυτή την ώρα, η απάντηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Δες επίσης

Κυρ. Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τετάρτη 29 Απριλίου 2026 Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *