Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Φθιώτιδος καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Τριτέκνων Φθιώτιδας σχετικά με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη μας λύπη και κατά παρέκκλιση των υποσχέσεων της κυβέρνησης αλλά και της αναγκαιότητας για την στήριξη της πολυμελούς οικογένειας, η οποία τα τελευταία χρόνια βιώνει την υπέρτατη καταβαράθρωση, οικονομική και κοινωνική, πληροφορηθήκαμε και διαβάσαμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο τρόπο διορισμού στο Δημόσιο.

Πρόκειται γα ένα νομοσχέδιο το οποίο ευκρινέστατα μειώνει το ποσοστό εισαγωγής των Τριτέκνων στο Δημόσιο από το 10% ( ν. 2190/1994), που ίσχυε μέχρι τώρα στο 5% (Οι τρίτεκνοι εντάσσονται στις διαγωνιστικές διαδικασίες χωρίς να αντιμετωπίζονται ως μειονεκτούντες σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και επιπλέον τους δίνεται προσαύξηση 3 μορίων, ενώ διασφαλίζεται ένα ελάχιστο ποσοστό της τάξης του 5% από τους πίνακες κατάταξης).

Σε μια εποχή, όπου η χώρα βιώνει την υπέρτατη δημογραφική συρρίκνωση ΄ σε μια περίοδο υγειονομικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης ‘ σε μια χρονική στιγμή, όπου οι τρίτεκνες και εν γένει πολυμελείς οικογένειες έχουν υποστεί την υπέρτατη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, ζώντας μέσα σε ένα περιβάλλον αντιξοοτήτων και δυσχερών συνθηκών διαβίωσης, το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί κόλαφο προς την τρίτεκνη οικογένεια, η οποία αιμοδοτεί το έθνος και πασχίζει καθημερινά να διατηρήσει την δημογραφική ακεραιότητα μιας χώρας που , δυστυχώς, συρρικνούται καθημερινά. Η διάταξη αυτή καταστρατηγεί κάθε έννοια δημογραφικής πολιτικής βάσει του άρθρου 21, παρ.5 του Συντάγματος και διαμορφώνει ένα πλαίσιο υποβάθμισης απέναντι σε ανθρώπους που με σθένος και αγώνα προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ελληνική κοινωνία, η οποία μειώνεται διαρκώς πληθυσμιακά.

Αξιότιμοι κύριοι,

Ζητούμε το αυτονόητο! Μετά από την σταδιακή κατάργηση ευεργετικών μέτρων για τις τρίτεκνες οικογένειες από τον νόμο 3454/2006 και εντεύθεν και μετά από την αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των τρίτεκνων και πολυμελών οικογενειών, ζητούμε να αποσυρθεί η εν λόγω διάταξη άμεσα και να επανέλθει το ποσοστό του 10% κατά τη διαδικασία διορισμού στο Δημόσιο γα τον Τρίτεκνο γονέα και τα τέκνα αυτού και επιπλέον μοριοδότηση για κάθε τέκνο αυτού, καθώς και να τηρηθεί το ίδιο ποσοστό σε όλες ανεξαιρέτως τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Πρέπει επιτέλους οι κυβερνήσεις και οι ιθύνοντες να αντιληφθούν ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι το μέγιστο εθνικό ζήτημα, καθώς η χώρα φθίνει διαρκώς. Είναι καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας να λαμβάνει μέτρα στήριξης των τρίτεκνων και πολυμελών οικογενειών και όχι να προβαίνει σε αποφάσεις που στρέφονται εναντίον της ίδιας της πορείας της χώρας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και συνάντηση! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας πάντοτε στις επάλξεις μέχρι την τελική δικαίωση των τρίτεκνων οικογενειών.

Με εκτίμηση

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

__________________

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κύπρου 87, Λαμία
e-mail :triteknoifth@gmail.com
Τηλ.: 2231066492
Φαξ: 2231066493
Λαμία, 24/11/2020

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καμένα Βούρλα: Δωρεάν έλεγχοι-rapid tests για τον κορονοϊό, 1/2/2023

Ενημερωθείτε πότε θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι-rapid tests για τον κορονοϊό στα Καμένα Βούρλα. Συγκεκριμένα,  δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *