Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για τις πολιτικές εξελίξεις και όσα ανακοινώθηκαν για την παράταξη “ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ”

Με Δελτίο Τύπου αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  στις πολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά  και στα  όσα ανακοινώθηκαν από τοπικές  για την παράταξη “ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Συνεδρίασε την Τετάρτη 14/ 7 /2021 η Νομαρχιακή επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και εξέτασε τη δράση της για την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2021.

Κεντρικά στοιχεία της πρωτόγνωρης αυτής περιόδου που διανύει ολόκληρη η ανθρωπότητα αποτελεί η κρίση του COVID-19 και η αυτονομημένη από αυτήν οικονομική κρίση.

Οι παραδοσιακές βεβαιότητες κλονίζονται. Νέα προβλήματα, νέες ανάγκες εμφανίζονται μπροστά μας και νέες αντικειμενικές δυνατότητες διαφαίνονται στο παγκόσμιο επίπεδο.

Στη χώρα μας η κυβέρνηση της Ν.Δ αντί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες, εκμεταλλεύεται την κρίση ως ευκαιρία για την επιβολή ενός σκληρού και αυταρχικού καθεστώτος κυριαρχίας.
Διχάζει την κοινωνία, απειλεί, οργανώνει επιθέσεις στα εργασιακά δικαιώματα επιβάλει συνθήκες μονοκρατορίας και ολοκληρωτισμού στην ενημέρωση, ασκεί μια διαρκή και σκληρή επίθεση στο περιβάλλον και ιεραρχεί σταθερά τη στήριξη των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία, στην υγεία και στην οικονομία.

Αντικειμενικά, λοιπόν, αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη της διαμόρφωσης και συγκρότησης μιας δημοκρατικής προοδευτικής πλειοψηφίας για την προοδευτική – αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια απαιτείται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων στρωμάτων, του οικολογικού Κινήματος, του Κινήματος της Νεολαίας, ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή πολιτική δύναμη, όχι απλώς αμφισβήτησης, αλλά και εναλλακτικής πρότασης.

Πρώτη προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η ενημέρωση του λαού, η στήριξη και η ενίσχυση των αγώνων των εργαζομένων για την προστασία της εργασίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και ο περιορισμός – εξάλειψη των ανισοτήτων.
Αυτό επιδιώξαμε όλη την προηγούμενη περίοδο στη Φθιώτιδα. Οργανώσαμε εξορμήσεις ενημέρωσης, ενισχύσαμε κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως της ΛΑΡΚΟ, συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις και παρουσιάσαμε σε ανοιχτές διαδικτυακές συζητήσεις τις θέσεις του κόμματος για τα επίκαιρα θέματα της περιόδου , υγεία-μικρομεσαίες επιχειρήσεις-εργασιακό νομοσχέδιο κ.α .

Δεύτερη προϋπόθεση αποτελεί η προετοιμασία του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας πήρε ενεργά μέρος στην επεξεργασία και την ολοκλήρωση ενός μαχητικού, εναλλακτικού προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό παρουσίασε στις 8 Ιουλίου στη ζωντανή εκδήλωσή μας στη Λαμία ο επικεφαλής της Επιτροπής του Προγράμματος σ. Γιώργος Σταθάκης.

Τρίτη προϋπόθεση είναι η οικοδόμηση ενός μαζικού, λαϊκού, συμμετοχικού και δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος. Πετύχαμε πολλά και συνεχίζουμε.

Οφείλουμε όμως να ολοκληρώσουμε και τα επόμενα βήματα. Να ολοκληρώσουμε τη στρατηγική στο δρόμο προς το συνέδριό μας το οποίο αναβλήθηκε λόγω πανδημίας και να δημιουργήσουμε το κόμμα των μελών, ένα κόμμα που θα παράγει πολιτικά γεγονότα, που θα κινητοποιεί, που θα παρεμβαίνει και θα δίνει πραγματικές εναλλακτικές λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του τόπου μας.

Τέλος τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής απασχόλησε και το θέμα των ανακοινώσεων των δύο οργανώσεων της Λαμίας προς τα ΜΜΕ της Φθιώτιδας σχετικά με την απόφασή των οργανώσεων για τη «διακοπή της πολιτικής στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ στην αυτοδιοικητική παράταξη ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ», χωρίς τη συζήτηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία είναι το όργανο του Κόμματος το οποίο έχει την ευθύνη τόσο για την υλοποίηση των αποφάσεων της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης, όσο και τη βοήθεια και τον συντονισμό της δράσης των οργανώσεων του Νομού και τέλος την ευθύνη της εξειδίκευσης των αποφάσεων του Κόμματος στο χώρο της Φθιώτιδας.

Είναι γνωστό από τις συνεδριακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μία αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί βασικό κύτταρο δημοκρατίας –πυλώνα της κρατικής/διοικητικής λειτουργίας ισότιμο με το κεντρικό κράτος. ΄Έναν γνήσιο λαϊκό θεσμό ο οποίος συναρθρώνεται με τα κοινωνικά κινήματα των πολιτών για τα ζητήματα της περιοχής και της καθημερινότητάς τους.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση και δραστηριοποίηση των δυνάμεων του Κόμματος στην αυτοδιοίκηση, να διαμορφώνει και να στηρίζει αυτόνομα, αντιγραφειοκρατικά σχήματα , που να λειτουργούν με διαφάνεια, συλλογικότητα / ισότητα και άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες χωρίς καμία διάκριση.
3. Η Κεντρική Επιτροπή διαμορφώνει κάθε φορά τη γενική εκλογική τακτική του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον γενικό αυτοδιοικητικό του λόγο.
4. Στο πλαίσιο αυτό οι οργανώσεις και οι Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν την ευθύνη της συγκεκριμενοποίησης των κεντρικών κατευθύνσεων στο χώρο τους.

΄Εχει σημασία, με βάση τα παραπάνω να τονίσουμε:

α) Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος συνεδρίασε και έθεσε τους στόχους για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτούς υλοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή.
β) Το ανώτερο όργανο στη Φθιώτιδα, η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021 έχει θέσει ήδη τους στόχους για την προετοιμασία μας προς τις επόμενες αυτοδοικητικές εκλογές στους δήμους της Φθιώτιδας .

γ) Η Νομαρχιακή Επιτροπή υλοποιώντας την απόφαση αυτή οργάνωσε ημερίδα σε συνεργασία με το Τμήμα αυτοδιοίκησης του Κόμματος και με τη συμμετοχή των οργανώσεων της Φθιώτιδας στις 8 /6 / 2021. Αποφασίστηκε η οργάνωση ημερίδας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή για το «κράτος και αυτοδιοίκηση – η αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας» με αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους όλων των φορέων της Φθιώτιδας και στόχο την έναρξη της συζήτησης για τη δημιουργία μεγάλων προοδευτικών ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Σεβόμενοι σταθερά τις θέσεις μας για τη διαμόρφωση και στήριξη αυτόνομων παρατάξεων αναμένουμε τον απαραίτητο απολογισμό για τη διετία της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ» στην οποία συμμετέχουν μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κείμενα των οργανώσεων Βόρειας και Νότιας Λαμίας που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν απηχούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή
Ο συντονιστής
Βαγγέλης Σακελλάρης

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, Κυριακή 29/1/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Κυριακή 29/1/2023 από …

Ένα σχόλιο

  1. Πάρτε κεφάλια, θεωρίες θεωρίες. Όποιος θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στρατευεται η πάει από εκεί που ήρθε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *