Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γ. Κοτρωνιάς για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

ΜΗΝΥΜΑ
για την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

“Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μία από τις πιο χειρότερες μορφές παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας. Αυτό αποτυπώνεται και στην χώρα μας, τόσο μέσα από την έκταση των περιστατικών που έχουν καταγραφεί στο ελληνικό κίνημα #MeToo όσο και από τον εξωφρενικό απολογισμό των 13 γυναικοκτονιών που έχουν σημειωθεί από την αρχή της χρονιάς.

Η έξαρση της βίας κατά των γυναικών είναι ένα ζήτημα εθνικό, πολιτικό, κοινωνικό. Είναι ένα ζήτημα που απαιτεί άμεσες, ριζικές λύσεις και ισχυρή πολιτική βούληση για την καταπολέμηση του φαινομένου, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, τη διαμόρφωση νέων προτύπων συμπεριφοράς, την ενίσχυση των μηχανισμών ανίχνευσης και ανάδειξης του φαινομένου και τελικά την εφαρμογή του ποινικού νόμου.

Μόνο αν δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλες οι γυναίκες θα απολαμβάνουν τα αυτονόητα αγαθά της ελευθερίας, της ισότητας και της ασφάλειας, θα μπορούμε να μιλάμε για μια δίκαιη κοινωνία με προοπτική για ανάπτυξη και ευημερία.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Μακρακώμης: Ενημέρωση για την λειτουργία των σχολείων, Πέμπτη 9/2

Ενημερωθείτε για το πως θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9/2/2023 τα σχολεία στον Δήμο Μακρακώμης Ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *