Δευτέρα , 25 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσπαθεί να ανασκευάσει με νέα του δήλωση και να διαβεβαιώσει την οικογένεια του θύματος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη

Μετά το σάλο που δημιούργησε η αρχική του τοποθέτηση για την δολοφονική ενέργεια από τα μέλη του πληρώματος του Blue Orizon της εταιρίας Attica Group, με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσπαθεί να ανασκευάσει με νέα του δήλωση και να διαβεβαιώσει την οικογένεια του θύματος ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη , ενώ έσπευσε ετεροχρονισμένα να καταδικάσει την συμπεριφορά των ναυτικών και την παραβίαση των κανόνων που αιώνες τιμούν οι Έλληνες ναυτικοί.

Μάλιστα για να θολώσει τα νερά, επικαλέστηκε πολιτικά παιχνίδια, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν για εξίσωση θύματος και θυτών, προσπαθώντας να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Πουθενά βέβαια αναφορά για την εξόφθαλμη εγκληματική ενέργεια του απόπλου με κατεβασμένο καταπέλτη που ήταν η βασική αιτία να συμβεί η πρωτοφανής στα χρονικά εγκληματική πράξη. Μια παράβαση των διεθνών κανόνων ασφαλείας που βασικοί υπεύθυνοι είναι η εταιρία που γνώριζε την πρακτική και το λιμενικό που έκανε τα στραβά μάτια και δεν άσκησε τα καθήκοντα του. Δεν μπορεί ο Υπουργός Ναυτιλίας να μην είδε ότι είδε ολόκληρη η χώρα και να στηλιτεύσει αυτή την εγκληματική πρακτική,

Αναλυτικά η νέα δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

«Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τον τραγικό θάνατο στον οποίο οδήγησαν με τις ενέργειές τους μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηοrizon», τον 36χρονο συνάνθρωπό μας Αντώνη Καργιώτη.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Καταδικάζουμε τους ναυτικούς για τις παράνομες πράξεις τους. Αλλά και για το γεγονός ότι δεν τήρησαν τον απαράγραπτο κανόνα που αιώνες τώρα οι Έλληνες ναυτικοί τιμούν: να σώζουν τους ανθρώπους στη θάλασσα και όχι να τους πετούν σε αυτή, κάτω μάλιστα απ’ αυτές τις συνθήκες.

Η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει τον ρόλο που έχει για την απόδοση των ποινικών ευθυνών των υπαιτίων του τραγικού γεγονότος.

Ζήτησα τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ για τις διοικητικές ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του θανατηφόρου περιστατικού.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω την οικογένεια του θύματος ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει».

www.otavoice.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μικρή ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση διαμαρτυρία για το ξαφνικό «λουκέτο» στο 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης

Μικρή ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο Νέας Σμύρνης μεταξύ Αρχών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *