Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στις Ράχες: “Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη”

 

Στις Ράχες Φθιώτιδας βρέθηκε την Πέμπτη  20/4/2023 ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για δύο πολύ σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισκέφθηκε την Ανατολική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα τις Ράχες, όπου εξελίσσονται δύο πολύ σημαντικά έργα:

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών. Ο Υπουργός είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών, οι οποίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Αρχές Μαΐου αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Η ένταξη του -ζωτικής σημασίας- έργου της Ολοκληρωμένης κατασκευής δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Στυλίδας, προϋπολογισμού 22.728.616,13 ευρώ, επί συνόλου 40 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την Π.Ε. Φθιώτιδας. Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργού Οικονομικών της προηγούμενης Πέμπτης, το έργο το οποίο εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχει προθεσμία ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου του 2025. Έτσι, αντιμετωπίζεται η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, που πλήττονται διαχρονικά από αστικά απόβλητα.

Τα αναφερόμενα έργα υποδομής, που έχουν ιδιαίτερα αναπτυξιακό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενισχύουν τον τουριστικό χαρακτήρα του Δήμου Στυλίδας, τονώνουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ήταν στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης στην περιοχή.

“Με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών, οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη.” σημειώνει ο Υπουργός.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *