Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Σπερχειάδα – Μακρακώμη [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκαν  σε Σπερχειάδα και Μακρακώμη, οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις 2023, σημειωτέον με πολύ “παχουλή” χρηματοδότηση ξεπερνώντας τις 50.000€.

Με πολύ κόσμο οι εκδηλώσεις,  με τους κατοίκους και επισκέπτες να δίνουν ζωή στην περιοχή και τα καταστήματα να δουλεύουν σε γενικό επίπεδο.  

Το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων περιλάμβανε πάρτι, κρυμμένο Θησαυρό, παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, συναυλίες, στη Σπερχιεάδα ο raper Toquel – με τραγούδια δυστυχώς όχι για όλο τον κόσμο – και στην Μακρακώμη το δημοφιλές συγκρότημα Locomondo.

Με την συνδρομή του Δήμου, οι Locomondo εμφανίστηκαν στην Μακρακώμη την ίδια ημέρα και ώρα που στη Σπερχειάδα ήταν η βραδινή παρέλαση αρμάτων και η συναυλία που αποτελούν το αποκορύφωμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Σπερχειάδα.

Αναγκαστικά οι δημότες διχάζονται με τέτοιες ενέργειες όπου εκδηλώσεις “συμ-πέφτουν” μαζί…
Από πότε στηρίζονται έτσι περισσότερο οι πόλεις που δεν είναι έδρα του Δήμου;;; Αυτό λένε οι Σπερχειαδίτες στον δήθεν Σπερχειάδίτη Δήμαρχο και προσθέτουν την πασίγνωστη έκφραση «Σερσέ λα φάμ» (cherchez la femme), δηλαδή αναζητείστε τη γυναίκα που κρύβεται πίσω…. Ο κόσμος όμως και ευτυχώς, το έμαθε αυτό το τροπάρι του διχασμού από όλους στους Δημάρχους, έχει μπει στο DNA του, και δεν θα συγκρουστεί για να κερδίσουν κάποιοι ευκαιριακά ψηφαλάκια που θα είναι εις βάρος των δημοτών…

Και όμως πάλι με την αρωγή της Δημοτικής Αρχής και μπορεί και των δύο Κοινοτήτων, που είναι όλοι τους υπεύθυνοι, «δυναμιτίσαν τις όποιες σχέσεις των δύο πόλεων αναφορικά με το Καρναβάλι, αφού καμία από τις δύο Κοινότητες δεν συμμετείχε καρναβαλικό group, η μία στην άλλη. Και αυτό δεν είναι υπαιτιότητα των ανθρώπων αλλά της διοίκησης. Και αποδεικνύεται αυτό πως οι Ινδιάνοι της Μακρακώμης με την μπάντα κρουστών Quilombo πήγαν στην παρέλαση της Λαμίας την Κυριακή 26/2/2023 το μεσημέρι… Και ο Δήμαρχος δηλώνει δημοσίως  ότι δεν υπάρχουν αντιπαλότητες τις οποίες ο ίδιος καταφανέστατα δημιουργεί…

Είναι εύλογο λοιπόν ότι πολλοί είναι οι αγανακτισμένοι δημότες, διαφόρων χωριών του Δήμου που τους έχουν βάλει την ταμπέλα ότι είναι Μακρακομίτες, ενώ δεν είναι! Διότι αποδεικνύεται συνεχώς ότι το όνομα μιας πόλης δεν αντιπροσωπεύει όλο τον Δήμο…

Στην Σπερχειάδα η νυχτερινή παρέλαση αρμάτων και group ( 26/2/2023) ήταν πραγματικά νυχτερινή – πίσσα σκοτάδι- αφού οι Αρχές (Δήμος και Κοινότητα) δεν προέβλεψαν για τον φωτισμό ή εκτός και αν το έκαναν επίτηδες για προφανείς λόγους…!

Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες Κοινότητες όπως η Κοινότητα της Λευκάδας που δείχνει την αληθινή αλληλεγγύη της και ομόνοια μεταξύ δημοτών στα παραπάνω φαινόμενα διχασμού και αποτελεί ένα σημαντικό παράδειγμα νοοτροπίας.
Όπως και στην παρέλαση της Μακρακώμης την επομένη ημέρα (Κ. Δευτέρα 27/2/2023), όπου για τον ίδιο λόγο ακριβώς, η Κοινότητα της Μάκρης πέραν των άλλων όπως ψυχαγωγίας, περνάει σημαντικά μηνύματα με προβληματισμό για την καθημερινότητα των δημοτών.

Και εκεί πρέπει να σταθούμε ως τοπική κοινωνία και να «ζυγίσουμε» την καθημερινότητα των 360 ημερών και όχι των πέντε ημερών του Καρναβαλιού…

Το κέφι ωστόσο έστω και ευκαιριακά, ήταν πολύ μεγάλο από όσους συμμετείχαν και όσους παραβρέθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για Καλή Σαρακοστή!

Την επομένη όμως τα προβλήματα παραμένουν και αναζητούνται λύσεις από όποιον διοικεί κάθε φορά αυτόν τον τόπο.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες που μας παραχώρησε το “IRIS” Photo Video Studio  (περισσότερες θα βρείτε στο “IRIS” Photo Video Studio: Αφών Πάππα 17, Σπερχειάδα,  22360 44184) 

Η νυχτερινή παρέλαση στη Σπερχειάδα:

 

Η μεγάλη παρέλαση στη Μακρακώμη:

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εβδομάδα πληρωμών – Καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα [ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ]

Ο «χάρτης» των πληρωμών από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ για την εβδομάδα 27-31 Μαρτίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *