Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι Σελίδες ενημέρωσης των χωριών στο fb, οι “διαχειριστές” και το πρόβλημα της μαϊμούς…

 

* γράφει ο Κώστας Μαστροκώστας

 

“Τον τελευταίο καιρό, αρθρογραφώντας για ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο την περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας προσπάθησα να επικοινωνήσω τους προβληματισμούς και τις απόψεις μου για ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως αλλά και για ευρύτερα θέματα και προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη του δήμου Μακρακώμης και όχι μόνο. Οι φωτιές το καλοκαίρι, η εγκατάλειψη της περιοχής μας από την κεντρική εξουσία, η πανδημία, οι πλημμύρες, το κλείσιμο των γραφείων των ΕΛΤΑ στην Μακρακώμη , η λειτουργία του Δήμου και η Τ.Α. εν γένει, η ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον δήμο, το ΚΥ Μακρακώμης και η λειτουργία του εσχάτως και πολλά άλλα που δεν παραθέτω για συντομία.

Θα περίμενε κανείς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τους «διαχειριστές» αυτών των σελίδων δεδομένου ότι το θεματολόγιό τους ήταν και είναι φτωχό και σχεδόν ανύπαρκτο σε θέματα ουσιαστικής ενημέρωσης για τους συγχωριανούς τους εκτός των κλαρίνων και των πανηγύρεων. Θετική ανταπόκριση στον προβληματισμό, την ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων που προάγουν την ουσιαστική ενημέρωση για μείζονα ζητήματα. Θετική ανταπόκριση στον δημόσιο διάλογο ανάμεσα στους συγχωριανούς και συνδημότες που θα βοηθούσε καλύτερα στο να κατανοήσουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε. Αντί αυτών και ω του θαύματος πολλοί “διαχειριστές” θεωρώντας την σελίδα προσωπικό τους κτήμα, άρχισαν να μην δημοσιεύουν, να δημοσιεύουν ότι νομίζουν αυτοί κατά περίπτωση, να πετσοκόβουν συλλήβδην τα κείμενα και μερικοί πιο λεβέντες εξ αυτών να μπλοκάρουν τον αρθρογράφο και τα κείμενα στο όνομα του ότι σύμφωνα με αυτούς είναι εκτός της θεματολογίας της σελίδας τους ( ; ) , θεματολογία που ορίζουν αυτοί κατά το δοκούν και με βάση βέβαια τις δικές τους πολιτικές και κομματικές κυρίως παραδοχές.

Έτσι είναι αποδεκτό ότι χαϊδεύει τα αυτιά του κεντρικού και τοπικού συστήματος εξουσίας, ιδιαίτερα του δεύτερου που πολλοί εξ αυτών μετέχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενώ είναι μη αποδεκτό ότι αμφισβητεί τα παραπάνω και στέκεται απέναντι με λόγο και κείμενο την ώρα που οι φωτογραφίες των υποψηφίων με τα αντίστοιχα λογύδρια και το εν γένει όραμά τους παρελαύνουν χωρίς προσκόμματα από όλες τις σελίδες. Λογοκρίνουμε πετσοκόβοντας ότι μας ενοχλεί και καθαρίσαμε αφού εμείς βάζουμε την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης κατά πως μας βολεύει και αν σας αρέσει γιατί βεβαίως έχουμε και το ανυπέρβλητο επιχείρημα της γομολάστιχας! Αγνοούν όμως αυτοί οι δύσμοιροι το γνωστό γνωμικό του ότι όσο πιο ψηλά καλείται να ανέβει η μαϊμού, τόσο φαίνεται η γύμνια της και ο κ@λ@ς της. Αρκετές σελίδες χωριών και οι αντίστοιχοι “διαχειριστές” τους παρουσίασαν αυτήν την θλιβερή αντιδημοκρατική συμπεριφορά και εικόνα στην λογική του η σελίδα είμαι εγώ και ότι θέλω ανεβάζω, ευτυχώς όχι όλοι. Και καλά βεβαίως η σελίδα όταν είναι προσωπική κάποιου να του αναγνωριστεί αυτό το δικαίωμα, όταν όμως αναφέρεται σαν σελίδα του τάδε χωριού ή του δείνα συλλόγου τότε νομίζω ότι ο “διαχειριστής” δεν έχει καμία μα καμία δικαιολογία εκτός αν μπερδεύει ή ταυτίζει το χωριό του με τον εαυτό του…

Τα Πουγκάκια, το Κυριακοχώρι, ο Άγιος Σώστης, η Μάκρη, το Παλαιόκαστρο, η Πτελέα, ο Τυμφρηστός, κάποιες σελίδες «Συλλόγων» στην Σπερχειάδα και την Μακρακώμη ίσως πρέπει να ξαναδούν τον τίτλο με τον οποίο αυτοπαρουσιάζονται και συστήνονται στο ευρύ κοινό για λόγους τουλάχιστον αρχής και ειλικρίνειας παιδιά.

Αντί για βαρύγδουπους τίτλους όπως Σπερχειάδα ή Μακρακώμη ή σύλλογος της μιας ή σύλλογος της άλλης, πέστε καλύτερα η σελίδα του Γιώργου, του Χαράλαμπου της Βασιλικής ή του Κώστα. Νομίζω είναι πιο έντιμο και πιο ειλικρινές…”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στις 17 και 30 Ιουνίου

Σας καλούμε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *