Τετάρτη , 27 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ορεινή πεζοπορία στο Γουλινά

Εκμεταλλευόμενοι το Φθινόπωρο και τον καλό καιρό που ακόμα διαρκεί ο Ε.Π-Ο.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ προγραμμάτισε την κοντινή και πολύ όμορφη ανάβαση, στο μονοπάτι που σηματοδοτήθηκε πρόσφατα, από την Άνω Φτέρη στην κορυφή του Γουλινά. Πρόκειται για μια μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, κατά το μεγαλύτερο μέρος της είναι δασοσκέπαστο μονοπάτι.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας μας θα ξεκινήσει από την Άνω Φτέρη και θα βαδίσουμε μέχρι την κορυφή του Γουλινά και το πυροφυλάκιο. Η επιστροφή στο χώρο της αφετηρίας θα πραγματοποιηθεί από το ίδιο μονοπάτι.
Το πρόγραμμα θα είναι, όπως φαίνεται παρακάτω:

– 07:30’ Συγκέντρωση στο γραφείο του συλλόγου (Αινιάνων 19).
– 08:00’ Αναχώρηση από Μακρακώμη, με τα ιδιωτικά μας οχήματα, για το χωριό Άνω Φτέρη.
– Σταθμεύουμε τα οχήματά μας στην πλατεία
– Ενημέρωση σχετικά με τη διαδρομή
– Εκκίνηση πεζοπορίας αρχικά σε δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι
Στοιχεία διαδρομής:
– Απόσταση: περίπου 10 χλμ
– Διάρκεια διαδρομής: 4 ώρες
– Υψομετρική διαφορά: 810 μέτρα.
– Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

– Καιρός: Αυξημένη συννεφιά (https://freemeteo.gr/kairos/ano-fteri/imerisia-provlepsi/day4/?gid=264851&language=greek&country=greece).

– Δήλωση Συμμετοχής: Υποχρέωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να δηλώσουν τηλεφωνικά μέχρι στις 07/11/20 στους υπεύθυνους συντονισμού.

– Με ατομική ευθύνη των συμμετεχόντων πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι υφιστάμενοι κανόνες προφύλαξης κατά του covid-19 (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/?fbclid=IwAR3DE2CA_tcXT-js8G85-HxMNkDi7pxRZMvrShxjlBp-AGHKPecxyXFqRME).

– Φυσικό περιβάλλον αποτελεί μια από τις βασικές μας αρχές, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δώσουν τη δέουσα σημασία και προτεραιότητα για τη διαφύλαξή του (Leave_no_trace_(Μην_αφήνεις_ίχνη)_https://anevenontas.gr/leave-no-trace-mhn-afineis-ixnh/?fbclid=IwAR2Zlan2WhXPSWZyj36MRTmUTWfdI2E6zqAXvouYUVtRjUkIF7VJ9kV5nic).

Υπεύθυνος συντονισμού:
Νίκος Βλαχάκης (τηλεφ.: 6983498540)
Βαγγέλης Χριστόπουλος (τηλεφ.: 6979914180)
e-mail: epos.makrakomis@gmail.com

– ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ο υπεύθυνοι συντονισμού – Αρχηγός αποστολής, έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν μέρος του προγράμματος, πάντα σε συνεννόηση με την ομάδα, εάν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και με γνώμονα την ασφάλεια των ατόμων που οδηγούν.
Επίσης, μπορούν να μεταβάλλουν τη διαδρομή ή μέρος αυτής, εάν το επιβάλουν ξαφνικοί λόγοι υγείας κάποιου μέλους της ομάδας ή να τη διακόψουν, σε περίπτωση που μέλος της ομάδας δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που θέτει ο αρχηγός αποστολής.
Ο αρχηγός αποστολής δεν ευθύνεται για ατύχημα που δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.

ΕΠΟΣ Μακρακώμης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Μάριου Παπαθανασίου “Η Λαμιώτισσα πρωταγωνίστρια στην αναπτυξιακή πορεία της Λαμίας”

  Γυναίκες της Λαμίας είχαν την τιμητική τους! Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *