Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Καινοτόμα ζωοτροφή , αξιοποιώντας βιοαπόβλητα

Μία ακόμη επιτυχία καταγράφει επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αγροτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Πετρωτό…

Μέσα στο 2021 εξήχθησαν τα πλήρη αποτελέσματα του προγράμματος με τίτλο «Καινοτόμος χρήση των αποβλήτων ελαιοτριβείων, οινοποιείων και τυρογάλακτος στη διατροφή των παραγωγικών ζώων για παραγωγή βιολειτουργικών ζωικής προελεύσεως», τα οποία καταγράφονται ως απόλυτα θετικά.

Στην επιστημονική ομάδα, μαζί με τον Κ. Πετρωτό, συμμετείχαν η Χρυσούλα Παπαϊωάννου – Καθηγήτρια του Τμήματος Αγροτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι επιστημονικοί συνεργάτες Πασχάλης Γκουτσίδης και Στυλιανός Κόκκας, όπως επίσης ο Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννης Γιαβάσης με την συνεργάτιδά του Χρυσάνθη Μιτσάγγα.

Στο πρόγραμμα που διεξήχθη εντός του πλαισίου της ευρωπαϊκής δράσης INTERREG Ελλάδας – Ιταλίας με το ακρωνύμιο INNO.TRITION συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου και Ινστιτούτα των Πανεπιστημίων του Μπάρι και του Μιλάνο από την Ιταλία.

Όψεις του συγκεκριμένου έργου καταγράφηκαν πριν από περίπου έναν χρόνο στην έντυπη larissanet (Φύλλο 334, 10ης Ιουλίου 2020). Σε αυτό το μεσοδιάστημα όσα είχαν προκύψει από την επιστημονική έρευνα δοκιμάστηκαν, κοτόπουλα και χοιρινά τράφηκαν με την καινοτόμα ζωοτροφή, ενώ ο Κ. Πετρωτός παρουσιάζει πλέον τα συμπεράσματα.

Περισσότερα στο magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτων «41η ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ»

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτων με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *