Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Παραίτηση Δ. Τσιπούρα από την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φθιώτιδας

Η επιστολή-παραίτηση του κ. Δημήτρη Τσιπούρα:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Φθιώτιδας της οποίας είμαι τακτικό εκλεγμένο μέλος , στη συνεδρίαση της 14-07-2021 σε πλήρη αντίθεση με τις πολιτικές θέσεις των οργανώσεων μελών Βόρειας και Νότιας Λαμίας στην οποία και ανήκω, αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε σύνολο παρόντων 13 έναντι 21 μελών (αποχώρησαν 7 και 1α απών) να ΑΝΑΤΡΈΨΕΙ τις αποφάσεις τους για τη διακοπή της πολιτικής στήριξης στην αυτοδιοικητική παράταξη ”Λαμία στο Κέντρο”.

Ως τακτικό μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας, ΔΙΑΦΩΝΩ, με την δημοσιευθείσα απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας που έκρινε ότι τα κείμενα των οργανώσεων δεν απηχούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της ΝΕ και φυσικά δεν τη στηρίζω επ’ ουδενός τονίζοντας τα παρακάτω:

1. Οι οργανώσεις μελών είναι θεμέλιο του κόμματος μέσα στη κοινωνία. Προωθούν και εξειδικεύουν τις αποφάσεις του κόμματος και παίρνουν όλες τις αναγκαίες για τη δράση τους αποφάσεις για το σύνολο των κεντρικών και τοπικών ζητημάτων στο χώρο αναφοράς τους (άρθρο 8 καταστατικού) .

2. Το πολιτικό ζήτημα που τέθηκε από τις οργανώσεις στα δημοσιευμένα κείμενα ήταν οι νόμοι Θεοδωρικάκου και Βορίδη και ιδιαίτερα ο νέος ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΣ εκλογικός νόμος της ΝΔ, ο οποίος δημιουργεί ισχυρές έως και ανεξέλεγκτες τοπικές αρχές με αποδυναμωμένες αντιπολιτεύσεις και διαμορφώνει έτσι ένα σκηνικό σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την απλή αναλογική του Νόμου «Κλεισθένη» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του.

3. 0ι αποφάσεις των δύο ΟΜ δεν είναι αντίθετες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μιας και αναφέρονται σε αντιδημοκρατικούς νόμους τους οποίους έχει καταδικάσει και καταψηφίσει το κόμμα στη Βουλή.

4.Το κείμενο των οργανώσεων στρεφόταν ξεκάθαρα ενάντια στη συντηρητική στροφή που επιχειρεί η ΝΔ στο θεσμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνδυασμό με το ότι οι Νόμοι αυτοί ΕΦΑΡΜΌΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΡΈΓΚΛΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ, γεγονός που καθιστά την συνεργασία κενό γράμμα .

5. Δεν επιχειρήθηκε ποτέ παρέμβαση στα εσωτερικά της αυτοδιοικητικής παράταξης Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ μιας και η απόφαση συνελεύσεων των οργανώσεων αναφέρεται ρητά σε διακοπή της πολιτικής στήριξης . Πρόκειται δηλαδή για πολιτική απόφαση μετά από προγραμματισμένες συνελεύσεις των μελών του κόμματος, που αποτελεί δημοκρατική έκφραση των απόψεών τους βάσει του καταστατικού.

6. Η Νομαρχιακή Επιτροπή ως όργανο του κόμματος παρακολουθεί , βοηθάει και συντονίζει τη δράση των ΟΜ και δεν ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ δεν ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΕΙ και εγκλωβίζει το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πολιτικές που δε συνάδουν με τις Αρχές μας και με το ήθος της Αριστεράς .

Προσωπικά στηρίζω ανεπιφύλακτα τις από 12-07-2021 αποφάσεις των οργανώσεων μελών της Βόρειας και Νότιας Λαμίας .

Με την ιδιαιτερότητα και του μέλους της γραμματεία της Νότιας ΟΜ Λαμίας αλλά και του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας, καθώς και του υπεύθυνου της θεματικής της ΝΕ των μικρομεσαίων και του ΕΒΕ, διαχωρίζω τη θέση μου από την εσφαλμένη απόφαση της ΝΕ που συνεδρίασε χωρίς εισήγηση της γραμματείας της, εντελώς με αντικαταστατικό τρόπο και δε συμπράττω έως σήμερα στην πολιτική ομηρία του επικεφαλή της παράταξης ”ΛΑΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ” αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Φθιώτιδας.

Δεν μπορώ να συνταχτώ και κρατώ αποστάσεις από άλλα κομματικά στελέχη, να λειτουργώ σε συνθήκες με επαναλαμβανόμενες αντικαταστατικές λειτουργίες κάτω από τοπικά ελεγχόμενα όργανα του κόμματος και υπό την ευλογία του υπευθύνου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για το νομό, δίπλα σε ομαδοποιημένους συντρόφους που απαξιούν και απαξιώνουν το βασικό ουσιαστικό όργανο του κόμματος που είναι η βάση του καθώς και μια τουλάχιστον από τις βασικές αρχές του κόμματος, ”την έκφραση και καταγραφή της όποιας μειοψηφίας”.

Για την αποκατάσταση της μιας και μόνης αλήθειας με βάση όλα τα παραπάνω, παραιτούμαι από όλες τις εκλεγμένες θέσεις που κατέχω στα όργανα του κόμματος πριν δεχτώ και άλλη δολοφονία της προσωπικότητας μου, παραμένω ως απλό μέλος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας δεν τους ανήκει, αταλάντευτος και ξεκάθαρος στις απόψεις μου να συνεχίσω τον αγώνα προς την νίκη του κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, πιστός στον πρόεδρο μας Αλέξη Τσίπρα, χωρίς καμία πλάνη και προσωπική επιδίωξη.

Με εκτίμηση

Το μέλος της ΝΕ Φθιώτιδας και της γραμματείας Νότιας ΟΜ Λαμίας

Δημήτρης Τσιπούρας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Πέμπτη 29/9

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

2 σχόλια

  1. Δεν μας λες όμως τι ψήφισες στις Δημοτικές εκλογές!!!Η ομάδα σου τι ψήφισε? Ποιοι υπονομευσαν το κόμμα στην περιοχή? Ονόματα, τολμάς?? Αντί να σας διώξουν φευγεται ένας ενας.

  2. Αυτό το πράγμα με τους υπονομευτες του κόμματος που παριστάνουν τους επαναστάτες και κουβαλάνε νερό στο μύλο της Δεξιάς να τελειώνει τώρα, διαφορετικά ξανά στο 3% θα καταλήξουμε. Χορτάσαμε επαναστάτες με φόντο το Βελουχιώτη και συνομιλητή τους δεξιούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *