Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Παρελθόν» η γέφυρα του ΟΣΕ. Κόπηκε σε τμήματα και μεταφέρθηκε σε αποθηκευτικό χώρο

«Παρελθόν» η γέφυρα του ΟΣΕ. Κόπηκε σε τμήματα και μεταφέρθηκε σε αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία επισημαίνει ότι το Πάσχα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής της νέας οδικής γέφυρας.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Tα τελευταία 24ωρα οι κάτοικοι της περιοχής του Ευηνοχωρίου, του Γαλατά και του Περιθωρίου παρακολουθούν την κατά τμήματα απομάκρυνση της σιδερένιας γέφυρας του ΟΣΕ από τον Εύηνο ποταμό. Η σιδερένια γέφυρα των 200 μέτρων κόβεται σε τμήματα των 20 και 30 μέτρων και μεταφέρεται στον αποθηκευτικό χώρο του ΟΣΕ στην περιοχή του Κρυονερίου.

Η απομάκρυνση της σιδερένιας γέφυρας ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, καθώς και αυτή είχε υποστεί ζημιά, ενώ παράλληλα διευκολύνει τις εργασίες κατεδάφισης της μέχρι πρότινος οδικής γέφυρας του Ευήνου. Στην παρούσα φάση έχει κατεδαφιστεί η μισή σχεδόν γέφυρα και μετά την ολοκλήρωση της απομάκρυνσης της σιδερένιας γέφυρας του ΟΣΕ θα συνεχιστεί η κατεδάφιση του υπόλοιπου τμήματος της τσιμεντένιας γέφυρας.

Παράλληλα, για να συνεχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Εύηνο ποταμό έχει πραγματοποιηθεί και η αλλαγή της ροής του νερού σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ήταν μέσα στην κοίτη του ποταμού.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικεφαλής μηχανικών το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας και στις αρχές του 2024 θα είναι έτοιμη και θα παραδοθεί κανονικά στην κυκλοφορία.

Μέχρι και τότε, όπως γίνεται και σήμερα σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σπύρο Τραχύλη η διέλευση θα γίνεται από την προσωρινή διάβαση, η οποία όταν υπάρχει κακοκαιρία κλείνει για λόγους ασφαλείας και η κυκλοφορία από και προς το Μεσολόγγι για τους κατοίκους της περιοχής γίνεται δια μέσω της Ιόνιας Οδού.

Συγκεκριμένα ο κ. Τραχύλης μιλώντας στη «Σ» για την απομάκρυνση της σιδερένιας γέφυρας του ΟΣΕ και την εξέλιξη των έργων τόνισε:
Εύηνος: «Παρελθόν» η γέφυρα του ΟΣΕ (εικόνες)
Ο Σπύρος Τραχύλης
«Η σιδερένια γέφυρα του ΟΣΕ μεταφέρεται στον αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή του Κρυονερίου. Ήταν γέφυρα 200 μέτρων και την έκοψαν σε τμήματα 20 και 30 μέτρων, ώστε να μπορέσουν να την μεταφέρουν. Η απομάκρυνση της γέφυρας ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και αποτέλεσε ένα μεγάλο βήμα για την συνέχιση των έργων στον Εύηνο, στην περιοχή Ευηνοχωρίου, Γαλατά και Περιθωρίου.

Μέχρι τώρα έχει κατεδαφιστεί η μισή τσιμεντένια γέφυρα που είχε υποστεί ζημιά, προχώρησαν επίσης στην εκτροπή του νερού προς άλλη κατεύθυνση για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις εργασίες κατεδάφισης της υπόλοιπης τσιμεντένιας γέφυρας, ενώ σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρουν οι επικεφαλής του έργου η νέα γέφυρα του Ευήνου θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2024.

Το Πάσχα εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν κανονικά τα έργα ανέγερσης της νέας γέφυρας, ενώ τώρα η διέλευση γίνεται κανονικά από την προσωρινή διάβαση».

Εύηνος: «Παρελθόν» η γέφυρα του ΟΣΕ (εικόνες)

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χειροπέδες στον αλλοδαπό για γενετήσιες πράξεις με παιδί που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη στο Πέραμα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα (29-3-2023) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *