Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παρεμβάσεις από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π. Ε. Φθιώτιδας για την καθαριότητα των σχολείων – Συνάντηση με τους Δημάρχους Λαμιέων και Καμένων Βούρλων

Συναντήσεις με τους Δημάρχους Λαμιέων Θ. Καραϊσκο και Καμένων Βούρλων Γ. Συκιώτη

 

Δελτίο τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για τις παρεμβάσεις  του για τα σχολεία αναφορικά με τους  κανόνες καθαριότητας: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τονίσει το «μείζον πρόβλημα» της ελλιπούς καθαριότητας στα σχολεία και τη μεγάλη ανάγκη για άμεση πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η τήρηση των μέτρων προστασίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αυτή την κατεύθυνση από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με επιστολές προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο ζήτησε περισσότερες προσλήψεις καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και με χρηματοδότηση από το κράτος, ώστε σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχουν περισσότεροι του ενός καθαριστές, οι οποίοι θα καλύπτουν πλήρως τον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων, με τη δυνατότητα αύξησης των θέσεων σε μεγάλες σχολικές μονάδες.

Παρά ταύτα, τα σχολεία άνοιξαν, όμως το μείζον θέμα της καθαριότητας παραμένει ιδιαίτερα οξυμένο, αφού σε όλους τους δήμους της περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις, που εύλογα γεννούν σοβαρά ερωτήματα: 1. Πώς μπορεί να γίνει σχολαστικός καθαρισμός κατά τα διαλείμματα από μια καθαρίστρια μέσα σε 10 λεπτά που διαρκεί ένα διάλλειμα; 2. Πώς μπορεί να γίνει ο παραπάνω καθαρισμός σε σχολεία και νηπιαγωγεία για τα οποία έχει προβλεφθεί μόλις μία καθαρίστρια μερικής απασχόλησης (3ωρη απασχόληση) τη στιγμή που οι σχολικές μονάδες λειτουργούν από 6-8 ώρες την ημέρα; 3. Πώς θα υπάρξει καθαρισμός του σχολείου μετά το πέρας λειτουργίας του, αφού το ωράριο των καθαριστριών δεν επαρκεί ούτε για τις ώρες λειτουργίας του;

Στην κατεύθυνση της επίλυσης του τόσο σοβαρού θέματος που αφορά την υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας, το Ε.Κ.Π.Ε.Φ. έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Δημάρχους των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας αναζητώντας άμεσες λύσεις. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραίσκο άλλα και τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Συκιώτη κατά τις οποίες διερευνήθηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις σχολικές μονάδες των δήμων Λαμιέων και Καμένων Βούρλων και αναζητήθηκαν λύσεις  προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών και η τήρηση των μέτρων προστασίας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τις παραπάνω συναντήσεις οι Δήμαρχοι Λαμιέων (κ. Καραίσκος Ευθύμιος) και Καμένων Βούρλων (Συκιώτης Ιωάννης) δεσμευτήκαν στην άμεση αύξηση των ωρών απασχόλησης των σχολικών καθαριστριών (από 3ωρη απασχόληση σε πλήρη απασχόληση) με κονδύλια των Δήμων, ώστε σε κάθε σχολική μονάδα να υπάρχουν καθαρίστριες που θα καλύπτουν πλήρως τον πρωινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων και θα εξασφαλίζουν στα παιδιά μας την ασφάλεια και η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αν θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις, καλεί όλους τους δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδας να συμβάλουν στην στήριξη του σχολαστικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων πριν βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, ακόμα και να θρηνήσουμε θύματα.”

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γ. Οικονόμου στο Στρασβούργο για το Συμβούλιο της Ευρώπης: Τα κρίσιμα θέματα στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρίσκεται στο Στρασβούργο με την Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *