Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Συνάντηση με την ΓΣΕΕ

Συνάντηση Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την ΓΣΕΕ

Ο τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της λειτουργίας του ξεκίνησε σειρά επαφών με εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, στην όποια παραβρέθηκε ο γραμματέας του τομέα Μιχάλης Καλαντζόπουλος, μαζί με τους αναπληρωτές γραμματείς Καρχιμάκη, Αποστολίδη, Αντωνοπούλου, στην οποία και διαπιστώθηκε σύγκλιση των θέσεων της ΓΣΕΕ και του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Την συζήτηση απασχόλησε ο δύσκολος χειμώνας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού, που πλήττει την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και της μεσαίας τάξης.

Τα ημίμετρα των προεκλογικών επιδομάτων διαρκείας δεν μπορούν να λύσουν τα διογκούμενα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας είναι πολλά και η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας γεγονός. Ο τομέας εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κρίνει μείζονος σημασίας την επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Η επαναφορά στους κοινωνικούς εταίρους της αρμοδιότητας σύναψης της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η ενίσχυση των συλλογικών, κλαδικών και τοπικών συμβάσεων εργασίας και η ρύθμιση των ζητημάτων απευθείας από τους κοινωνικούς εταίρους είναι κρίσιμης σημασίας για την βελτίωση των όρων εργασίας της πλειοψηφίας των εργαζόμενων.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση έγινε σε σημαντικούς τομείς για την ελληνική οικονομία, όπως ο Τουρισμός ο Επισιτισμός, και η σημασία της επέκταση των κλαδικών συμβάσεων και η διεύρυνση της προστασία των εποχιακών εργαζομένων.

Τέλος και στον απόηχο των εξαγγελιών για την αύξηση του κατώτατου μισθού, κοινή διαπίστωση είναι η ανάγκη επαναφοράς του καθορισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους και του θεμελιώδη θεσμού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καθαρίστριες του νοσοκομείου Κομοτηνής κινδυνεύουν με απόλυση

Καθαρίστριες του νοσοκομείου Κομοτηνής κινδυνεύουν με απόλυση, ενώ κατά τη δύσκολη περίοδο του κορονοϊού δούλευαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *