Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παύλιανη: Ενημέρωση για την λειτουργία του Κέντρου για το φυσικό περιβάλλον της Οίτης

Το Κέντρο Ενημέρωσης για το Φυσικό Περιβάλλον της Οίτης στην Παύλιανη, ενημερώνει για την λειτουργία του.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΥΛΙΑΝΗ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου στεγάζεται στο παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο της Παύλιανης. Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του σχολείου, το Κέντρο Ενημέρωσης με σύγχρονο, ευχάριστο και παραστατικό τρόπο δίνει τη δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό, όλων των ηλικιών, να έρθει σε επαφή με τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της Οίτης.

Η αίθουσα περιλαμβάνει εκθεματικές επιφάνειες που παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βουνού καθώς και κάποια στοιχεία της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής, διαθέτει ψηφιακό διαδραστικό πίνακα με διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια-εφαρμογές, αλλά και ηχητική εγκατάσταση που αναπαράγει τους ήχους των ζώων του δάσους. Στόχος είναι η ενεργοποίηση των αισθήσεων (όραση, ακοή, αφή) του επισκέπτη, προκειμένου να ανακαλύψει βιωματικά τη βιοποικιλότητα του βουνού και να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η ξενάγηση στο χώρο γίνεται δωρεάν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης κατόπιν συνεννόησης για την ημερομηνία επίσκεψης, ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ειδικά τον μήνα Αύγουστο προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα βρίσκεται στο Κέντρο Ενημέρωσης για δωρεάν ξενάγηση κάθε Σάββατο από τις 10:00 έως τις 14:00.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Γυναικών, “Ενάντια στη βία”

  Το Δ.Σ. του Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 2ου τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *