Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περιοχή Δομοκού: Τιμούνται τρεις σημαντικές επετείους από την περίοδο της Κατοχής

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022 η T.E. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης & Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας θα τιμήσουμε, στην περιοχή Δομοκού, τρεις σημαντικές επετείους από την περίοδο της Κατοχής:

• Στις 10 το πρωί θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 109 εκτελεσθέντων το 1943 από τους Ιταλούς, ως αντίποινα στην ανατίναξη της γαλαρίας του Κούρνοβου από τον ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τρένου που μετέφερε εκατοντάδες Ιταλούς στρατιωτικούς.
Την ίδια ώρα θα κατατεθούν στεφάνια από τους διοργανωτές και από συγγενείς των εκτελεσμένων που το επιθυμούν.

• Στη θέση Αμπέλια, έξω από την Ομβριακή, στους 17 εκτελεσμένους το 1944, επίσης ως αντίποινα για το σαμποτάζ από το ΕΑΜ στα Μεταλλεία Δομοκού.

• Στη θέση Σάββα Μαγούλα Μεταλλείων Δομοκού στους 13 εκτελεσμένους αγωνιστές, ως αντίποινα για την ανατίναξη σιδηροδρομικής γέφυρας και την καταστροφή γερμανικής αμαξοστοιχίας από το τάγμα του Νάκου Μπελλή ανάμεσα στα χωριά Δερελί και Καΐτσα.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα μεταβούμε στο Περιβόλι(Δερελί), όπου στην πλατεία θα γίνει, στις 11.00 π.μ., το υπόλοιπο μέρος της εκδήλωσης με ομιλία για τις τρεις επετείους, την προσφορά του χωριού στην Κατοχή και στην Αντίσταση. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφικού υλικού από τη δοξασμένη εκείνη περίοδο.

Καλούμε τους απογόνους των αγωνιστών και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, το λαό της περιοχής να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, να γνωρίσει ιστορία του, να εμπνευστεί από αυτήν και να την αξιοποιήσει στη σύγχρονη πάλη του.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Οικονόμου: “Η κρισιμότητα της επόμενης πολιτικής επιλογής”

Η ομιλία του βουλευτή Φθιώτιδας και Κυβερνητικού εκπροσώπου στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *