Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αρνούνται και δεν πληρώνουν επαγγελματία για εργασία που του ανατέθηκε και την παρέδωσε εγκαίρως στον Δ. Μακρακώμης

Αίτημα πληρωμής κατέθεσε επαγγελματίας και διαβάστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης την Τετάρτη 21/12/2022.

Το αίτημα αφορά εργασία που έκανε ο επαγγελματίας για λογαριασμό του Δήμου Μακρακώμης για την αξιοποίηση της επένδυσης στα Λουτρά Πλατυστόμου, (εκπόνηση επενδυτικού σχεδίου και φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση του χώρου), μετά από προφορική ανάθεση που του έγινε, αλλά με συγκεκριμένο κωδικό από την Οικονομική Επιτροπή και Υπηρεσία που ανέφερε «Σύμβουλος Τουριστικής Προβολής»

Ο τότε Δήμαρχος κ. Θύμιος Παπαευθυμίου, το 2018, είχε πάρει άδεια από το αρμόδιο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να γίνει αυτή η εργασία της βιντεοσκόπησης, έγινε προφορική ανάθεση στον επαγγελματία καθώς υπήρχε πίεση χρόνου.

Ο κ. Θ. Παπαευθυμίου στην συνεδρίαση στις 21/12/2022 αρχικά έκανε ότι δεν θυμόταν την συγκεκριμένη περίπτωση…

Στο τέλος όμως το παραδέχτηκε αφού πρώτα είπε η σημερινή Δημοτική Αρχή ότι δεν πληρώνεται τελικά η εργασία, ο κ. Παπαευθυμίου, άρχισε τότε να θυμάται και παραδέχτηκε την ανάθεση και όσα έγιναν με τον επαγγελματία, ακόμα ότι  του έφερε και επενδυτή στο γραφείο του!

Που αποχώρησε εκ των υστέρων σημειώνουμε ότι ο επενδυτής (αλλοδαπός ) διότι αποδείχθηκε ότι το νέο κτίριο του Πλατυστόμου με το όνομα Ασκληπιός, ήταν εν μέρει παράνομο … Όπως και πρόσφατα επιβεβαιώθηκε και επίσημα μετά από επίσκεψη Υπουργού Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ, Αρχαιολογίας, και λοιπών φορέων της πολιτείας.

Ο επαγγελματίας εννοείται ότι έκανε την εργασία και την παρέδωσε εγκαίρως – μάλιστα ήταν φάκελος παρουσίασης και DVD σε αρκετά αντίτυπα) ο οποίος και σήμερα βρίσκεται στο γραφείο του Δημάρχου.

Ο φάκελος ήταν μία ολοκληρωμένη πρόταση με έντυπο  27 σελίδων με κείμενα και φωτογραφίες μαζί με ένα βίντεο-DVD για τον χώρο.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό σχέδιο αναρτήθηκε σε ενημερωτικό site, αλλά και το βίντεο που είναι στην πλατφόρμα του You Tube, με τόσο καιρό τα «εύσημα» να τα καρπώνεται ο Δήμος χωρίς να έχει πληρώσει την εργασία.

Φάκελος δόθηκε και στον γνωστό επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη μέσω του τότε Προέδρου της ΕΠΣ Φθιώτιδας, κ. Κ. Σακελλάρη. Αφού δεν καρποφόρησε από αυτόν τον επενδυτή, ο επαγγελματίας για να βοηθήσει τον τόπο του και μέσω της επισκεψιμότητας του βίντεο, βρέθηκε επενδυτής ο οποίος επισκέφτηκε πάνω από 5 φορές τον χώρο στα Λουτρά Πλατυστόμου, όπως και πραγματοποίησε και συνάντηση με τον τότε Δήμαρχο κ. Παπαευθυμίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο στην Σπερχειάδα.

Στο όλο εγχείρημα τότε συνδράμαν οι τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Κυβέρνησης κ. Καραναστάσης και Σαρακιώτης όπως και της Αντιπολίτευσης ο βουλευτής τότε κ. Σταϊκούρας που σε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Σπερχειάδας Αθ. και Μ. Ακρίδα, έγινε εκτεταμένη σχετική συζήτηση “off the record”.

Ο ίδιος ξένος επενδυτής αρχές του 2020 συναντήθηκε στα Λουτρά Πλατυστόμου και με τον νυν Δήμαρχο κ. Γιώργο Χαντζή όπου μίλησαν και στα ρουμάνικα.
Τώρα γιατί μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, αρνούνται την πληρωμή της ανάθεσης, είναι γνωστό… ….τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Όταν μάλιστα ο κωδικός για συγκεκριμένη πληρωμή ήταν μέχρι και τα τέλη 2021, στον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τον κωδικό τον επιβεβαίωσε και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αρβανίτη.… Όμως οι αρμόδιοι όπως αποδεικνύεται το « τρέναραν» με τις υποσχέσεις για να πουν τελικά ένα αδικαιολόγητο «δεν πληρώνεται».…

Παρενέβη στη συζήτηση και ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Τσαρούχας, χωρίς να του απευθύνει κάποιος το λόγο , λέγοντας «χοντροκομμένα» ότι δεν μπορεί να πληρωθεί μία προφορική ανάθεση. Ούτε καν η περίπτωση να ελεγχτεί τι έχει συμβεί και να βρεθεί λύση για μία εργασία που ανατέθηκε από την τότε Δημοτική Αρχή και παραδόθηκε άμεσα… Παρέπεμψε δε τον επαγγελματία να πάει δικαστικά τον Δήμο.

Ο επαγγελματίας με την άδικη, «μίζερη» και γεμάτη μικρότητες αυτή αντιμετώπιση των αρμοδίων, σημειώνει ότι επειδή υπάρχουν και άλλα ανεξόφλητα ποσά με κανονικές αναθέσεις και συμβάσεις και με αντίστοιχα παραστατικά (τιμολόγια), που δεν έχουν εξοφληθεί, όπως για παράδειγμα οι πλέον των 60,000€ από την ΔΕΤΠΑΣ που χρωστάει ο Δήμος και δεν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση της Δημοτικής αυτής επιχείρησης συν ανεξόφλητα τιμολόγια επι θητείας  κ.κ.Τζιβελέκα και Παπαευθυμίου που ενώ κάποια στιγμή στο Δ. Σ. είπαν θα τα συμψηφίσουν με τα δημοτικά τέλη, αλλά δεν έγινε ποτέ, αλλά έκαναν μέσω του Ταμία του Δήμου τότε και σημερινό προϊστάμενο, να του αφαιρέσουν χρήματα “κάνοντας αφαίμαξη” από τον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας… Άρα σκοπίμως και μεθοδευμένα γίνονται όλα στον συγκεκριμένο επαγγελματία. Τον φωνάζουν για εργασία μόνο όταν δεν θέλουν να τις πληρώσουν…

Άλλους επαγγελματίες που δεν διεκπεραιώνουν τις εργασίες που τους αναθέτουν και πολλοί από αυτούς χωρίς συμβάσεις,  τους πληρώνουν με το παραπάνω… Όπως με επαγγελματία φωτογράφο που του πλήρωσαν εργασίες εντέλει πολλών χιλιάδων ευρώ.. Όλοι αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό…

Με όσα άκουγε ο επαγγελματίας να του λένε ή καλύτερα να μην του απαντούν, τους δήλωσε ότι ζητιάνος δεν θα γίνει και αυτοί ρεζιλεύονται με την αναξιοπιστία τους τα λεγόμενά τους και πως συμπεριφέρονται σε έναν δημότη και επαγγελματία, που τόσα έχει και εξακολουθεί να προσφέρει για τον τόπο του….

Για αυτό και από εδώ και πέρα, στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και βίντεο θα αναγράφεται ότι ΔΕΝ πληρώθηκε από τον Δήμο Μακρακώμης.

Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση της 21/12/2022, με τον επαγγελματία να ζητά την πληρωμή της εργασίας του:

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

17 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Λαμία σε ένα 24ωρο

Την Πέμπτη  26/1/2023 πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό στην Λαμία. Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *