Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών,στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και στους γύρω δρόμους βρίσκονται πάνω από 100.000 πιστοί οι οποίοι περιμένουν στην ουρά για να μπορέσουν να εισέλθουν στη βασιλική και να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποντίφικα.
Οι αρμόδιες αρχές έκαναν γνωστό ότι, λόγω της συνεχούς προσέλευσης των πιστών, η είσοδος στον ναό μπορεί να επιτραπεί και μετά τα μεσάνυχτα, τόσο σήμερα όσο και αύριο.
Το σκήνωμα του πάπα Φραγκίσκου μεταφέρθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου – Μέχρι και την Παρασκευή το λαϊκό προσκύνημα.
Ολοκληρώθηκε η τελετή μεταφοράς του σκηνώματος του εκλιπόντα πάπα Φραγκίσκου, από τον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, στο εσωτερικό της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου. Το φέρετρο είναι ανοικτό και μεταφέρθηκε από τους «σεντιάρι».
Πρόκειται για μη κληρικούς, οι οποίοι τίθενται στις υπηρεσίες του εκάστοτε ποντίφικα. Η πομπή, πέρασε πρώτα από τον εξωτερικό χώρο της πλατείας του Αγίου Πέτρου, όπου οι συγκεντρωμένοι προσκυνητές χειροκρότησαν, με εμφανή συγκίνηση.
Στις 11 τοπική ώρα, οι πρώτοι πιστοί θα μπορέσουν να εισέλθουν στον λαό και οι προσέλευση των προσκυνητών θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως και αύριο.
Πηγή ΦΩΤΟ: ALESSANDRO DI MEO
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ