Breaking News
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την υπογραφή της κοινής διακήρυξης / REUTERS/Dilara Senkaya/Pool

Ιστορική συνάντηση του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι

Μήνυμα ενότητας εξέπεμψαν ο Πάπας Λέων ΙΔ΄και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που χοροστάτησαν σε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, το μεσημέρι του Σαββάτου (29.11.25).

Μία ημέρα μετά το κοινό τους προσκύνημα στη Νίκαια της Βιθυνίας ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκαν και στο Φανάρι και συνυπέγραψαν κοινή διακήρυξη.

Ο Πάπας Λέων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισήλθαν μαζί στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Οι προκαθήμενοι της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας αντίστοιχα, αφού άναψαν μαζί κερί και προσκύνησαν την άγια εικόνα μαζί στον ναό, όπου εψάλη δοξολογία. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ιεράρχες των Εκκλησιών της Κωνσταντινούπολης και της Ρώμης, καθώς και εκπρόσωποι των διπλωματικών αρχών.

 

 

Πιο αναλυτικά στο  newsit.gr

Δες επίσης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας στηρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

“Η αγροτική παραγωγή αποτελεί θεμέλιο ανάπτυξης για τον τόπο μας και συνδέεται άμεσα με τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *