Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περισυλλογή ανεπιτήρητων χωρίς ενώτια στην περιοχή της Νεράιδας

Το θέμα με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα, σύμφωνα με τα δεδομένα που κατέγραψε το KarditsaLive.Net, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι επιδεινώνεται ή ότι οδεύει προς λύση. Σίγουρα όμως βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Από την μία σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Φώτης Παπαδημητρίου όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαδικασία περισυλλογής των ζώων και από την άλλη εδώ και αρκετό διάστημα έχει, εκτός των άλλων, εντοπισθεί και ένα κοπάδι με ζώα χωρίς ενώτια.

Αναλυτικότερα ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε πως, πέρα από τον στάβλο που θα φιλοξενήσει τα ζώα και βρίσκεται στην περιοχή του Αρτεσιανού έχει βρεθεί και το άτομο που θα διεκπεραιώσει το έργο της περισυλλογής τους. Είναι, τόνισε, ένα δύσκολο εγχείρημα και χρειάζεται τους σωστούς χειρισμούς για να υπάρξουν αποτελέσματα. Είναι πολύ βασικό, συνέχισε, να πέσει λίγο ακόμη η θερμοκρασία, μειώνοντας την δυνατότητα μετακίνησης των ζώων για να είναι ευκολότερη η “σύλληψή” τους.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Νεράιδας κ. Γάκης, ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως εδώ και αρκετό διάστημα έχει εντοπιστεί και ένα κοπάδι χωρίς ενώτια. Αυτά πέραν του ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους, είναι πλέον άγρια και είναι εξαιρετικά δύσκολο να περισυλλεγούν, αφού, στην κυριολεξία, δεν πλησιάζονται. Κάτι όμως, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει και με αυτά και ζήτησε να εξεταστεί κάθε πρόσφορη νόμιμη μέθοδος.

Σε ότι αφορά στα προβλήματα που δημιουργούν τα ανεπιτήρητα ο κ. Γάκης σημείωσε ότι συνεχίζουν να παρουσιάζονται με αμείωτο ρυθμό, είτε αφορούν καταστροφές σε κήπους και περιφράξεις, είτε λέρωμα δρόμων και πλατειών. Τέλος υπογράμμισε την αδιαφορία των ιδιοκτητών τους, που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμα κι όταν διαπιστώνεται, από το ενώτιο, ότι το ζώο τους ανήκει.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Από τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη Eurovision 2023, που θα γίνει στο Λίβερπουλ, στη Μεγάλη Βρετανία

Ο νεαρός τραγουδιστής βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου ανακοινώθηκε πως έλαβε το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *