Τετάρτη , 29 Νοεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ποδηλατάδα αλληλεγγύης στη Λάρισα

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ιδιαίτερο λόγο να μετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, και με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης βοηθώντας έτσι την διεύρυνση του δικτύου εθελοντών και της συνδρομής της κοινωνίας, των φορέων και επιχειρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και ευρύτερα για την προαγωγή βιώσιμων πρότυπων κινητικότητας και για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο στο διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στο αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνηση τους. Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), την εβδομάδα 16-22 Σεπτεμβρίου 2023, θα πραγματοποιήσει συγκεκριμένες δράσεις στην πόλη μας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα:

Σήμερα στην Κεντρική Πλατεία (Δημάρχου Σάπκα) Λάρισας, πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατάδα #6- Αλληλεγγύης «Μαζί για τα παιδιά».

Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατάδα πρόσφεραν σχολικά είδη για τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Επιπλέον, αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο Πάρκο Αλκαζάρ, από τις 10.00-13.00 & 17.30-20.30. «HERO 2030» Πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για την βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών. Μια δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το HERO 2030, προσκαλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν δωρεάν στην ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας. Στα παιδιά των πλημμυροπαθών οικογενειών, θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για να συμμετέχουν στην δράση.

Τα παιδιά σε μια πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας με εμπόδια όπως «Ο Σαλίγκαρος της Υγείας», «Η Πόρτα της Καινοτομίας», «Το Ζικ Ζακ της Συνεργασίας», κ.ά., θα μπορούν να γυμνάσουν το σώμα και τη σκέψη τους και να έρθουν σε επαφή με τους 17 Στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, λαμβάνοντας έτσι ερεθίσματα για πιο ενεργό ρόλο στον κόσμο που καλούνται να «κατακτήσουν». Μαζί με τα παιδιά. Μαζί για ένα καλύτερο αύριο!

Φωτό: larissanet// Θανάσης Καλιακούδας

larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Χριστός γεννιέται,χαρά στον κόσμο” – Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας

  Το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας παρουσιάζει την μουσικοχορευτική εκδήλωση “Χριστός γεννιέται,χαρά στον κόσμο”  στις 3/12/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *