Τετάρτη , 29 Νοεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προκλητικές οι δηλώσεις Τσαπουρνιώτη για τους Ρητινεργάτες

To Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας για το πρόγραμμα απασχόλησης των Ρητινεργατών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 σε προεκλογική του ομιλία στους Κουρκουλούς, ο κ. Τσαπουρνιώτης αναφέρθηκε στο ειδικό πρόγραμμα των ρητινεργατών, λέγοντας με θράσος, χωρίς ντροπή και τσίπα, ότι με πρωτοβουλία του ίδιου κατάφερε να γίνει και πως είναι πιστή αντιγραφή της πρότασης του δήμου.

Οι δηλώσεις του κ. Τσαπουρνιώτη είναι προκλητικές, ψευδείς, και αποτελούν πρόκληση για εμάς και τους συναδέλφους μας.«Κατανοούμε» την αγωνία του για υφαρπαγή της ψήφου μπροστά στις εκλογές, ωστόσο είναι προκλητικό, αυτό να γίνεται εις βάρος του αγώνα μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καπηλευτεί τον αγώνα του Σωματείου και των μελών του, των κατοίκων της περιοχής που ακόμα συνεχίζεται γιατί τα προβλήματα μας δεν έχουν τελειώσει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα εξής:

Η πρόταση-αίτημα για το πρόγραμμα αυτό προήλθε μέσα από συλλογική συζήτηση του σωματείου μας, από τα μέλη του ΔΣ, τον πρόεδρο του ΔΣ ακόμα όταν έκαιγε η φωτιά. Παρουσιάστηκε στα μέλη μας στην γενική συνέλευση στην Αγία Άννα 17/8/21.Η παρουσία των συναδέλφων μας ξεπερνούσε τα 500 άτομα! Λίγες μέρες αργότερα το ΔΣ παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην κυβέρνηση και στον κ. Τριαντόπουλο στο υπουργείο. Η πρόταση της κυβέρνησης ήταν να απορροφηθούν οι πυρόπληκτοι ρετσινάδες σε κοινωφελή προγράμματα 8 μηνών με 590 ευρώ κάτι που στήριζε και ο κ. Τσαπουρνιώτης

• Η δημοτική αρχή Τσαπουρνιώτη σε όλο τον αγώνα των ρετινάδων ήταν όχι μόνο απών αλλά και απέναντι καλλιεργώντας εφησυχασμό.
• Που ήταν αυτοί οι κύριοι στους μεγάλους αγώνες για διεκδίκηση το προηγούμενο διάστημα?
• Ήταν απών, επανειλημμένα στα προβλήματα του κλάδου, αλλά και συνολικά στις ανάγκες του λαού της περιοχής, ευθυγραμμισμένοι όμως απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική και το σχέδιο Μπένου που υπηρετούν κατά γράμμα.

Το Σωματείο μας σε κάθε κινητοποίηση κοινοποιούσε στους Δήμους αλλά και στην περιφέρεια τις ανακοινώσεις. Επίσης ζητήσε να στηριχτούν τα δίκαια αιτήματα μας με ψήφισμα από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλιακάτι που δεν έγινε ποτέ.

Θεωρούμε την στάση του Δημάρχου απαράδεκτη και προσβλητική απέναντι στον κλάδο μας και τους αγώνες μας για να μείνουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια και αυτήν την αξιοπρέπεια δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

“Χριστός γεννιέται,χαρά στον κόσμο” – Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας

  Το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας παρουσιάζει την μουσικοχορευτική εκδήλωση “Χριστός γεννιέται,χαρά στον κόσμο”  στις 3/12/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *