Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ποια μεγάλα έργα φέρνει το 2023

Στα έργα του Ελληνικού αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα ο ανάδοχος για το αθλητικό κέντρο.

Με αυξημένους ρυθμούς εκτιμάται ότι θα προχωρήσει η παραγωγή δημόσιων έργων μέχρι τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Το επόμενο διάστημα θα δούμε πολλά έργα, είτε να υπογράφονται, είτε να δημοπρατούνται, ολοκληρώνοντας τον προγράμματισμό υπουργείων και άλλων φορέων του Δημόσιου τομέα.

Για το επόμενο διάστημα αναμένουμε την υπογραφή σε μεγάλα οδικά έργα: το Μπράλος-Άμφισσα (ΑΒΑΞ), η παράκαμψη Χαλκίδας (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) και φυσικά την επέκταση της Λ.Κύμης στην Αττική Οδό από ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πριν το Πάσχα αναμένουμε υπογραφές και για τα έργα-ΣΔΙΤ Χερσόνησος-Νεάπολη στον ΒΟΑΚ με αναδόχους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡ.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Καλαμάτα-Μεθώνη με ανάδοχο το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡ.-ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Επίσης περιμένουμε σημαντικούς διαγωνισμούς να ξεκινήσουν. Ξεχωρίζουμε το έργο της νέας Προαστιακής Γραμμής Άνω Λιόσια-Ελευσίνα-Μέγαρα του ΟΣΕ, το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό του Δήμου Αθηναίων, το έργο-ΣΔΙΤ λειτουργίας-συντήρησης του Μετρό Θεσσαλονίκης από την Α.Μετρό, το νέο Πρωτοδικείου Αθηνών από το υπ.Δικαιοσύνης, τη νέα Μονάδα Απορριμάτων στη Θεσσαλονίκη κ.α.

Επίσης θα έχουμε δημοπρατήσεις από το υπουργείο ΥΠΟΜΕ: τα εγγειοβελτιωτικά έργα Αμβρακίας (64,5 εκατ. ευρώ), Ύδρευση Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας (140 εκατ. ευρώ), τα αντιπλημμυρικά έργα Λουτρακίου (22,3 εκατ. ευρώ), τα Δικαστικά Μέγαρα, το Φράγμα Μπραμιανού (53,5 εκατ. ευρώ), Φράγμα Τσικνιά (103,9 εκατ. ευρώ).

Δεν ξεχνάμε το μεγάλο έργο του ΟΣΕ για τον Προαστιακό Δυτικής Αττικής που επίσης ξεκινά τον Ιανουάριο αλλά και το έργο-ΣΔΙΤ για τη λειτουργία-συντήρηση του Μετρό Θεσσαλονίκης από την Αττικό Μετρό. Τα δύο έργα έχουν ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών εταιρειών και αναμένεται η κάθοδος ισχυρών σχημάτων.

Πολλά όμως αναμένονται και από τα έργα που θα προκηρυχθούν: Η επέκταση της γραμμής 2 στο Ίλιον. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο ύψους 500 εκατ. ευρώ μήκους 3,5χλμ με 3 σταθμούς, η Λιμνοδεξαμενή Χοχλακίων στη Σητεία, τα αντιπλημμυρικά στη Νέα Μάκρη και το Φράγμα του Πλατύ Ποταμού. Επίσης: το Ιωάννινα-Κακαβιά όπως και η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλαιω και του τριπλού κόμβου στον Σκαραμαγκά.

Στα έργα του Ελληνικού αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα ο ανάδοχο για το αθλητικό κέντρο ενώ θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για Vouliagmenis Mall, Riviera Galleria.

News247.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Κ. Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ Σήμερα 4/2 είναι η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *